top of page
  • Writer's pictureAjda

Abecebralnice in Abecebralčki

Tudi tule lepo povabljeni k sodelovanju v projektu ABECEBRALNICA!


Projekt traja od 1. 1. do 31. 12. 2022. Tvoja naloga je, da v enem letu prebereš knjige, katerih naslovi se začnejo na vseh 25 črk abecede. Izziv se lahko prekriva z drugimi, npr. bingo, bralni izziv v Knjižnem črveku... ne zanima me, če si knjigo vključil/a še v kak drug izziv.


Je pa vendarle nekaj izjem:

NE ŠTEJEJO slikanice. Šteje mladinska ali otroška literatura, ki ima 100 strani ali več. Torej štejejo obsežnejši mladinski ali otroški romani, slikanice, ki jih preberemo v nekaj minutah pa žal ne. Na splošno naj bo pravilo: 100 strani ali več.

Prebrane knjige si lahko beležiš sam/a, ali pa jih vstavljaš v pripravljeno predlogo, ki jo najdeš na spodnji povezavi:Po koncu izziva (po 31. 12. 2022) boš oddal/a svoje prebrane knjige. Izpolnjen kartonček mi boš poslal/a na ajdanaklada@gmail.com.


Vsi, ki boste zapolnili vsaj 20 črk greste v žreb za nagrado. Tisti, ki boste zapolnili celoten kartonček, boste v žrebu PETKRATNO! Najpomembnejše navodilo: Izziv je namenjen zabavi in morda razmišljanju v različne smeri in izven svojih običajnih okvirjev. Ja, nagrade bodo, ampak najpomembnejše je: ZABAVAJ SE!


Ker ste bili nad Abecebralnico res navdušeni, sem projekt priredila tudi za najmlajše - v okviru Abecebralnice torej poteka tudi projekt Abecebralčki, v okviru katerega boste z otroki brali kvalitetno otroško literaturo. Tu so navodila enaka, le da lahko bereš kar ti srce poželi in kar je všeč tvojim otrokom.


Predlogo imaš tule:


Spodaj najdeš moje predloge za oba izziva. In še nekaj odgovorov na najpogostejša vprašanja:


- bereš lahko v kateremkoli jeziku

- pri tujih naslovih lahko "the" in podobno upoštevaš ali izpustiš

- pri serijah lahko uporabiš ime serije ali naslov knjige, npr. Harry Potter in Svetinje smrti ali pa samo Svetinje smrti

- ni treba brati po abecednem redu!


Uživaj! LP Ajda686 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page