top of page
  • Writer's pictureAjda

Knjigozavri

Na mojem blogu ves čas predstavljam le knjige za odrasle, ki jih sama preberem. Glede na to, da delam v šoli, sem v svoji osmih letih dela prišla v stik z velikim številom knjig za otroke. Slikanice, kartonke, strokovna literatura za otroke in mladino... Dobre in precej povprečnih ali celo slabih. Vesela sem, da je otroške literature vse več in, da so tudi cene knjig temu primerno nižje, je pa res, da tudi tu velikokrat velja načelo: malo denarja, malo muzike. Kljub temu sem že večkrat naletela na knjige, ki so me s svojo vsebino pozitivno presenetile in odločila sem se, da vam jih v novi seriji z imenom KNJIGOZAVRI predstavim.


Predstavitev knjige bo imela naslednje elemente:


Vsebina

Pri vsaki knjigi bom na kratko povzela vsebino oziroma napisala kratko obnovo. Opisala bom tudi ilustracije oziroma stil le teh.


Tema

Pri vsaki knjigi bom napisala pri katerih tematskih sklopih lahko to knjigo uporabite. To bo uporabno predvsem za učitelje in vzgojitelje, pa najbrž tudi za kakšnega starša. Med sodelavci večkrat ugotavljamo, da je včasih težko najti knjige na določeno tematiko, ker se ponavadi v tistem trenutku nanje niti ne spomniš. No, Knjigozavri vam bodo počasi ustvarjali pravi mali bralni seznam za posamezne teme. :)


Nauki iz knjige

Poleg teme bom pri vsaki knjigi napisala tudi kakšen nauk ima oziroma kaj lahko iz zgodbe poleg osnovne teme še izpeljemo.


Aktivnosti ob branju

Potrudila se bom ob vsaki knjigi napisati vsaj en predlog za aktivnost ob branju. Bodisi kakšne socialne igre, ali pa ideje za ustvarjanje.


Upam, da vam bo nova rubrika v pomoč pri vašem delu, ali pa le ob vsakodnevnem življenju z vašimi malčki in otroci. Se že veselim tudi vseh knjigozavrčkov, ki bodo brali predlagane knjige. Vsi, ki si boste katero od omenjenih knjig izposodili ali pa jo kupili,

ste povabljeni, da naredite kakšno fotografijo in jo objavite na instagram s #knjigozaver.

Z veseljem bom opazovala male knjigozavre pri hrustanju knjig! :)


LP Ajda

533 views0 comments

Recent Posts

See All

Yorumlar


bottom of page