top of page
  • Writer's pictureAjda

Knjigozavri: Ježek Pepko peče palačinke

Za leto 2022 sem sprejela kar nekaj bralnih "zaobljub" in čisto nobene življenjske. Ups, prioritete ali realnost pač? No, kakorkoli, ena od zaobljub je bila tudi ta, da objavim čim več Knjigozavrov, ki so v letu 2021 kar nekako ostali na stranskem tiru. In začenjam s prav prijetno domačo slikanico. Takšne predstavljam najraje. Izpod peresa Ines in Lojzeta Čopa in z ilustracijami Barbare Lekše je pred kratkim pri založbi Ocean izšla slikanica Ježek Pepko peče palačinke.


Ježek Pepko peče palačinke

Avtorja: Ines in Lojze Čop

Ilustracije: Barbara Lekše

Starostno obdobje: 4-9 let

Črke: male tiskane

Založba: Ocean

Letnik izdaje: 2021

32 strani


Vsebina

Pepko je (tako kot mnogi otroci) komaj čakal, da se tudi sam nauči kaj skuhati, a so se vsi njegovi prvi poskusi prav klavrno končali. Skupaj je nametal praktično vse sestavine, ki so mu prišle pod roke. Stvar, ki je iz njih nastala, pa je bila domala neužitna! Pepko je jokal od razočaranja, prepričan, da nikdar ne bo dober kuhar. Nakar ga v roke vzame babica in ga nauči pripraviti eno od njegovih najljubših jedi - palačinke!


Slikanica vsebuje recept v pisni obliki, če poskenirate QR kodi, ki se nahajata v slikanici, pa pridete tudi so video navodil za peko palačink in še do dodatnega recepta presenečenja, ki vam ga ne izdam.


Teme

kuhanje, vztrajnost, upoštevanje navodil


Nauki iz knjige

Skozi prijetno in nežno pripoved otroci izvedo, da vse sestavine pač ne spadajo skupaj, pa tudi, da ti v prvem poskusu velikokrat kaj ne uspe in je to čisto ok in normalno! Pomembno je le, da poslušaš znova in znova - pri kuhanju pa je pomembno tudi, da se držimo recepta.


Dejavnosti ob branju

Seveda je povsem jasno, da je po branju omenjene slikanice najprimernejša dejavnost prav peka palačink. Recept je pripravljen na tako zelo prijeten način, da ga je užitek že gledati, kaj šele kuhati ob njem. In, če poskenirate kodo, se vam pri tem pridruži še sam kuharski mojster Lojze Čop.


Res prijetna slikanica! In odlična izbira recepta. Tudi sama sem si v otroštvu najprej zapomnila recept za palačinke - meni so sicer pomagale palalalačinke Svetlane Makarovič, a bi mi bila tudi ta slikanica, če bi seveda že obstajala, neznansko všeč.


So pa pri založbi za vas pripravili presenečenje. V spletni trgovini založbe Ocean vas s kodo AJDANAKLADA10 pri nakupu omenjene slikanice čaka 10% popust, poleg tega pa pri nakupu prejmete 2€ bonusa, ki ga unovčite pri naslednjem nakupu. Aja, pa poštnina je tudi brezplačna! A je lahko še boljše?


Hvala založbi Ocean za recenzijski izvod, ki že kraljuje na knjižni polici v mojem razredu. Svoj izvod lahko naročite na:


Hvala vsem za branje Knjigozavra. Če si boste knjigo izposodili ali pa jo kupili, ste povabljeni, da naredite kakšno fotografijo in jo objavite na Instagram ali Facebook z oznako #knjigozaver. Z veseljem bom opazovala male knjigozavre pri hrustanju knjig! :)


LP Ajda

198 views0 comments

Comentarios


bottom of page