top of page
  • Writer's pictureAjda

Povzetek bralnih izzivov za 2023

Ta vikend sem namenila zaključevanju bralnih izzivov za leto 2023. Pregledala sem oddane kartončke in naredila nekaj statistike. Seveda pa sem opravila tudi nagradni žreb in nagrajenci bodo obveščeni po e-pošti še danes.📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚

Nakladaraton je projekt, ki se je začel v preteklem letu. Ko sem ga zasnovala, se mi je zdelo, da ga ne bo opravljal nihče. Sicer za opravljen projekt štejeta že dve prebrani knjigi, a vseeno sem pričakovala največ kakih 15 oddanih kartončkov. Poleg tega sem pričakovala, da bo največ ljudi opravilo polovičko, nikamor pa si nisem predstavljala, da bo med vami tudi kakšen ultramaratonec, ki bo poleg 52 tem prebral še vseh 11 Jokerjev. Očitno sem se motila na vseh nivojih, saj je bilo oddanih kar 56 kartončkov, od tega 25 v celoti prebranih (52 tem) in 11 Ultramaratoncev (52 tem + 11 Jokerjev).

Posebne čestitke torej Rozaliji, Lari, Simoni, Mateji, Mirjani, Larisi, Martini, Jasmini, Evi, Tanji in Lidiji, ki so postale prve Ultranakladaratonske tekačice!


📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚

Abecebralnica je projekt, ki teče že tretje ali četrto leto. V resnici niti sama nisem čisto prepričana, kako dolgo. Običajno Abecebralnico je v tem letu opravilo kar 77 ljudi. Abecebralčke - Abecebralnico za otroke je opravilo 11 otrok, na novo uvedeno Abecebralnico SLO, v katero se štejejo knjige slovenskih avtorjev, pa je opravilo 8 oseb. Skupno je bilo oddanih 96 kartončkov, kar se mi za projekt, ki med letom živi praktično sam, zdi res dobro.


📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚


Zdaj pa le še seznam nagrajencev, ki so bili izzrebani za nagrade. Vsi so bili že obveščeni tudi po e- pošti.


Knjižne nagrade za Nakladarton prejmejo Ajda P., Maja K., Lara Z., Rozalija D. in Viktorija K.


Nagrade za Abecebralnico prejmejo Nika V., Živa P. in Maja.


Nagrado za Abecebralnico SLO prejme Eva K., za Abecebralčke pa Anita Z.


Hvala vsem, ki ste sodelovali v preteklem letu in tistim, ki sodelujete tudi letos. Vesela sem, da je večina ugotovila, da bistvo projektov niso nagrade, ampak knjige, po katerih nikoli ne bi posegli. Hvala za vse krasne odzive!

Beremo dalje!

196 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page