top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Žabci, 2. del


Tole je strip, o katerem že žabe v mlakah kvakajo. Prvi del je bilo svoj čas nemogoče dobiti in je lani doživel ponatis, kar je za stripovsko produkcijo svojevrstna zmaga. Mene branje prvega dela še čaka in ob naslednjem obisku spletne knjigarne @vigevageknjige_ bo roman v mojo košarico, sem pa v nabiralnik prav veličastno prejela drugi del in ga požrla v enem samem skoku.


Knjiga št. 26/100

Dora Kaštrun - Žabci, 2. del

Ocena: 5/5

Žabci so zbirka kratkih stripov, v katerih nastopajo... Jah, žabci pač in kakšen zoprn pingvin. Po formi me spominja na nekaj dni nazaj omenjeno I left the house today, saj v knjigi ni zgodbe, pač pa vsak posamezen strip prikaže eno anekdoto. Stripi so res kratki, sestavljeni iz zgolj nekaj sličic, a to je dovolj, da bralca nasmejijo. Humor v Žabcih je več ali manj sestavljen iz tako imenovanih "dad jokes" in besednih iger, ko je šala sama tako enostavna in butasta (v najboljšem pomenu besede), da se ji moraš nasmejati.

Poleg res enostavnega humorja je to spet ena tistih knjig, ki bi jih z lahkoto dali v roke otroku, a bo šale odrasel bralec razumel malce po svoje in drugače. In tudi tole je knjiga, ki jo imaš vedno lahko nekje na dosegu roke in prebereš kakšno stran, ko ti prija malce smeha in vedrine. Pa tudi knjiga, v kateri sem našla sebe, naju, prijatelje... In poslala okrog kdo ve koliko slik s pripisom: "Glej, to si tolk ti!"


Vsekakor neskončno luštna zadeva, do katere imam še toliko bolj poseben odnos, saj mi Dora redno piše mejle in kartice ob naročilih pri VVK in imam občutek, kot da je to že kar "naša Dora." Pa saj malo tudi je, kajne?


Slava slovenskemu stripu!


LP Ajda

24 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page