top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Čarovnice

Tole je bilo pa za dušo. Dahlove čarovnice so bile ena od mojih najljubših knjig v otroštvu. Nekaj časa sem dejansko na vsakem koraku opazovala, če ima kakšna dama nenavadne nosnice ali pa rokavice na rokah. In ko sem izvedela, da so pri @vigevageknjige_ izdali roman v stripovski obliki, sem dobila dobesedno metuljčke v trebuhu ob misli na stripovsko priredbo tega krasnega mladinskega romana.


Knjiga št. 70/70

Roal Dahl, Penelope Bagieu - Čarovnice

Ocena: 5/5


Zgodba govori o fantiču, ki po smrti staršev živi z babico. Le ta mu pripoveduje o pravih čarovnicah, ki živijo med nami in imajo cilj s sveta spraviti vse otroke. Na dopustu ob morju fant naleti na nesrečno srečanje s čarovnicami in tu se prava pustolovščina šele začne.


Odličen, ODLIČEN strip za vse starosti, ki na več kot 300 straneh ponuja dovolj razvedrila za vse lovce na strašne čarovnice. Poln humorja in odličnih stripovskih upodobitev znane zgodbe je primeren tako za otroke, kot tudi za njihove starše. Všeč mi je, da avtorica stripovske priredbe ni zapeljala preveč v moderne vode in je s tem ostala zvesta odličnemu originalu. Ravno to me večkrat moti pri tovrstnih priredbah, saj včasih dobiš občutek, da želi nov avtor za starim kaj "popraviti" ali narediti po svoje, to pa se mi zdi pri meni ljubih delih skorajda žaljivo. No, te moje ljube knjige iz otroštva avtorica pač ni užalila! :)


Poleg zgoraj napisanega se strip ponaša tudi s tehnično odličnostjo. Ko sem dobila knjigo prvič v roke sem bila najprej osupla nad krasnim formatom, ki omogoča res udobno branje, ter kvalitetnim, debelim papirjem, ki ne prepušča barve. Verjamem, da se to sliši precej pikolovsko, a pri stripu je res pomembno, da vsebina z druge strani ne odzvanja na tej strani. In barve! Kakšne barve! Res čudovito! Verjamem, da bom strip še večkrat vzela v roke.


LP Ajda

86 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page