top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Četrtkov klub za umore

Knjigo Četrtkov klub za umore sem opazila takoj, ko je izšla, saj me je sama premisa že v osnovi zelo pritegnila. Starostniki, ki za hobi razrešujejo umore? Vzemi moj denar in daj mi knjigo! Nato sem nekje prebrala res slabo mnenje in misel na knjigo za nekaj časa opustila, ta mesec pa sem se je vendarle lotila. In še dobro! Morda roman ni nek literarni presežek, je pa lahkoten roman, ob katerem se boste prav dobro zabavali.


Knjiga št. 39/70

Richard Osman - Četrtkov klub za umore

Ocena: 4/5

Na angleškem podeželju je naselje starostnikov Sončni gaj, ki ima poleg restavracije višjega standarda, pilatesa in zumbe, tudi veliko število klubov in krožkov. Ob četrtkih se tako dobiva Četrtkov klub za umore in Elizabeth, Joyce, Ibrahim in Ron si čas krajšajo z reševanjem starih, nerazrešenih umorov. Ljubitelji detektivskih nanizank in knjig pa zadenejo na loteriji, ko nekdo ubije gradbinca Tonyja in začno lahko razreševati dejanski umor, ki se je zgodil v njihovi neposredni bližini.


Ne bom rekla, da je knjiga najboljša kriminalka kar sem jih prebrala, je pa zagotovo odličen in zabaven roman, ki svoje kvalitete skriva prej v komičnih, kot pa v kriminalnih prvinah. Okolje dogajanja je idealno za vse mogočne zaplete, ki jih lahko pričakujete, ko imate opravka z ostarelimi. Moj dragi dela v domu starejših občanov in mnoge njegove pripovedi bi z lahkoto umestila tudi v Sončni gaj. Če so vam tegobe starejših ljudi kolikor toliko blizu, vas bo ta knjiga zagotovo zabavala. Dogajanje se morda ne odvija z bliskovito hitrostjo, se pa ob zvokih simfonije piskov iz slušnih aparatov razkrije marsikatera skrivnost in zgodba, ki so si jih v dolgih desetletjih svojih življenj naši junaki zagotovo nakopali več kot dovolj.


Vedra, lahkotna knjiga, idealna za poletne dni!


LP Ajda

289 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page