top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Človek gora

Človek gora je še eden izmed krajših stripov, ki pustijo velik pečat in nosijo s seboj izredno močno sporočilo. Na prvi pogled malce futuristična, fantazijska pripoved o dečku in njegovem popotovanju, v resnici govori zgodbo o temeljnih vprašanjih človeštva - o minevanju, pripadnosti in poslavljanju od nam ljubih ljudi, stvari in krajev.


Knjiga št. 72/100

Severine Gauthier, Amelie Flechais - Človek gora

Ocena: 5/5


Deček in njegov dedek sta se ves čas skupaj odpravljala na skupna popotovanja. Nekega dne dedek naznani, da je za naslednje potovanje preutrujen. Gore, ki so skozi življenje zrasle na njegovem hrbtu so postale pretežke in na svoje zadnje potovanje se bo odpravil sam, z njega pa se ne bo vrnil. Edini, ki mu lahko pomaga je najmočnejši veter, ki živi na najvišji gori. Deček se zato odpravi na goro, da bi poiskal veter, ki bo pomagal njegovemu dedku.


Skozi pripoved spoznavamo dečkovo soočanje z mnogimi življenjskimi resnicami, gore kot take pa so odlična prispodoba za življenjske (pre)izkušnje, ki jih ljudje nosimo s seboj - iz leta v leto jih je več in so vedno težje. Kljub vsemu, vse te izkušnje in zgodbe postanejo tisto, kar na koncu ostane za nami. Gore, ki jih naši dragi prepoznajo, h katerim se vračajo. In s soočanjem z izgubo in prvo težko preizkušnjo, v tem risoromanu tudi otrok sam dobi svoje prve gore.


Izredno lep risoroman z zelo zelo lepim sporočilom. Kratko branje, ki na bralca naredi velik vtis.


LP Ajda

62 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page