top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Žabci

Žabce sem svoj čas videvala povsod. Ne vem zakaj sem si to knjigo predstavljala, kot otroško. Še dobro, da sem pri @vigevageknjige_ že drugo leto zapored veličastna in s tem kupim in preberem čisto vse, kar pri njih izide. Ena od teh knjig je bil tudi drugi del Žabcev, ki me je res res navdušil. Ko je @ivana_dja prodajala svoj izvod, zato nisem niti malo razmišljala in sem jih takoj kupila. (Naj tule samo dodam, da bi jih tudi nove z veseljem kupila, a sem imela v glavi zastarelo informacijo, da so razprodani. Res so bili, a je prišel leta 2022 ponatis, če bo še kdo brez potrebe čakal, da kdo proda rabljen izvod.)


Knjiga št. 72/100

Dora Kaštrun - Žabci

Ocena: 5/5


Žabci so zbirka kratkih stripov, v katerih nastopata dva žabca in gostujoč pingvin. V knjigi je cel kup besednih iger, "fotrovskih šal," pod vsem tem pa tiha kritika današnje družbe. Priznam, da sem se nekajkrat ob branju na glas zasmejala in ubogemu @knjigovojvoda , ki je zraven mene bral nek tisočstranski špeh, ves čas kazala: glej tole no! Če bi hotela z vami deliti vse, ob čimer sem se res krohotala, bi najbrž poslikala celo knjigo, zato vsekakor priporočam, da nekako pridete do nje in jo preberete.


Zdi se mi da je prvi del še bolj po mojem okusu, kot drugi, saj ima cel kup črnega humorja, ki ga naravnost obožujem. Dora se s svojim delom z lahkoto postavi ob bok tujim ustvarjalcem, ki so s svojimi stripi nadvse uspešni, kot nor ustvarjalec stripa Simon's cat, pa Strange planet, Dinosaur world... Prepričana sem, da bi tudi Žabci lahko v angleškem jeziku doživeli globalen uspeh, je pa najbrž preveč besednih iger tako tipično slovenskih, da bi jih težko prenesli v angleščino. Ali pač ne? Kdo ve kaj vse velikega še čaka @risodora_ !


Sijajno!


LP Ajda


15 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page