top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Žena ima vedno prav

Updated: Jul 13, 2020

Knjiga v naslovu je ena od tistih, ki so jo prebrali (moj izvod) že vsi drugi, preden sem se jo spravila brati jaz. Predvsem dolgo poročene kolegice, ki so mi jo vrnile s še vedno (od smeha) solznimi očmi, da tole je za crknit smešno pa še čisto res!


Pa sem se jo lotila brat neporočena, brez znanja kaj je res in kaj ne...


Knjiga 3 od 25

Kamenko Kesar: Žena ima vedno prav

Ocena: 2,5/5

Najprej moram priznat, da za gospoda Kamenkota nisem pred tem še nikoli slišala. Vem, kdo je njegova žena Alenka, to je pa to. Tako, da nisem mogla it v branje s predispozicijo, da mi je simpatičen ali pa ravno nasprotno. Pač šla sem brat.


Nekaj odlomkov mi je bilo res smešnih, sploh Hyundaiev akumulator, ker tudi sama vozim to znamko avtomobila in sem si prav predstavljala situacijo. Preostanek knjige pa je bil bolj... meh. Ne, da mi karkoli kategorično ni všeč, ampak kot pravim... kot neporočena ženska, pa malo mlajša od junakov knjige, sem se proti koncu naveličala naštevanja vseh situacij, ki verjamem, da se kdaj zgodijo (ali pa dnevno dogajajo) in so vsaka zase smešne. Na koncu se mi je vse skupaj pomešalo v en tak konglomerat superiornega alfa samca, copate, tečne žene, trpečega moža in vsesplošnega vseživljenjskega fehtanja za seks. Kot pravim, vsaka zase so bile zgodbe smešne, v enem samem šusu pa so mi bile preveč podobne ena drugi in predvsem preveč enakega humorja naenkrat.


Ker res ne poznam avtorja, ne vem ali so zgodbe izhajale kot kakšna kolumna. Če bi jih brala kot kolumne, eno na teden ali na par dni, bi mi bile zagotovo veliko bolj všeč. Ko pa jih prebiraš eno za drugo, se res že malo naveličaš. Vsaj jaz sem se. Mogoče niti ni mišljeno, da se to knjigo prebere tako, v enem kosu. Jaz sem pač jo in s svojo odločitvijo nisem zadovoljna :)


Je pa avtorju uspelo, da ni bil žaljiv do nobenega spola. Ni postal ne copata, ne alfa samec. Uspešno je krmaril med obema vlogama, verjamem pa, da je marsikaj za ceno humorja tudi močno karikiral. Skratka, knjigo bi priporočala kot "coffee table book," da čaka nekje na mizici ali v kakšni čakalnici, pri frizerju, mogoče na wc-ju.. tam kjer imaš časa za branje ene zgodbe ali dveh. Za tja je perfektna! Všeč mi je, da so posamezne zgodbe kratke in jih prebereš v nekaj minutah, se malo nasmejiš in greš naprej. Branje cele od začetka do konca pa raje pustite kakšni drugi zgodbi, ki to dejansko je.


Pa lep teden vsem skupaj!

213 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page