top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: The Big Book of Unexplained Mysteries

Za recenzije je med vsemi decembrskimi in zdaj že novoletnimi izzivi zmanjkalo časa, zato vas v prihodnjih tednih čaka še nekaj starih grehov iz konca leta 2022. Prva je tale, malce drugačna knjiga, ki pa bo zagotovo marsikomu zanimiva.


To je ena od knjig, ki jih najbolje opiše že naslov sam. Zame so to ene od najboljših knjig za sprostitev; vse kar je nenavadnega, nerazložljivega - takoj kupim! V tej knjigi je takšnih zgodb ogromno. Od vrhunskih vojaških pilotov, ki so nenadoma izginili skupaj s svojimi letali, pa do nenavadnih morskih bitij, ki so jih povlekli iz globin, do neznanih letečih predmetov in kriptidov. V tej knjigi najdete skoraj vse!


Knjiga št. 74/100

Bill O'Neill - The Big Book of Unexplained Mysteries

Ocena: 3/5


Všeč mi je, da so teme res povsem razpršene in se dotaknejo skoraj vseh področij; od zgodovine, naravoslovja, kriminala, paranormalnega... Nekaj zgodb sem že poznala, kakšno celo obravnavala na podkastu (npr. obraze iz vasi Belmez), nekaj pa sem si jih dejansko zapisala, saj morda kdaj pridejo na vrsto. Med branjem sem nenehno brskala po spletu za stvarmi, o katerih so zgodbe zanimive in vsekakor mi je knjiga dala kar nekaj "aha" trenutkov.


Slaba stran knjige pa je, da je več kot očitno vanjo vloženega zelo malo truda. Da to ni vrhunska literatura ne rabim poudarjati, a že sama vezava in naslovnica sta ceneni, prav tako izbira povezave in poravnava. Prvič se mi je zgodilo, da sem v knjigi v angleškem jeziku opazila toliko napak in nesmiselnih stavkov (ko se sredi stavka premisliš, ga obrneš drugače in pozabiš spremenit). Z nekaj truda bi knjigo lahko spravili na povsem drugačen nivo. Če ne drugega, bi lahko dodali vanjo vsaj kakšno fotografijo ali ilustracijo reči, ki jih opazuje in bi bila bralna izkušnja čisto drugačna.


Vsekakor knjiga spada med tiste, ki jih imaš na stranišču ali ob postelji, da sem ter tja prebereš kakšno zgodbo, ki so sicer zanimive, kaj več od tega pa ne nudi. Vseeno pa povsem zabavno branje.


LP Ajda

12 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page