top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Blast 2; Apokalipsa po svetem Jackyju

V drugem delu serije Blast spremljamo nadaljevanje zaslišanja našega protagonista Polze Mancinija. Nadaljuje s pripovedjo o svojem življenju, ki je tudi v drugem delu temačna in prepredena a filozofskimi razmišljanji. Še vedno ne vemo prav dobro, kaj se je pravzaprav zgodilo in zakaj Polzo zaslišujejo, dobimo pa prve vpoglede v kriminalno preteklost našega junaka.


Knjiga št. 43/100

Manu Larcenet - Blast 2; Apokalipsa po svetem Jackyju

Ocena: 4/5


Tudi drugi del Blasta je zelo težko opisati. Same zgodbe ni veliko, oziroma se odstira zelo počasi, a zgodba sama tu pravzaprav niti ni bistvena. Bistven je razvoj lika, o katerem smo zdaj pravzaprav izvedeli že zelo veliko. Od najzgodnejših otroških travm, pa vse do prvih soočanj s kriminalom v bitki za golo preživetje.


Všeč mi je ilustracija, ki je v večini zelo osnovna, celo abstraktna, a s premišljeno uporabo barv in bolj realističnih vložkov doseže svoj namen - bralcu približa temačno preteklost našega junaka in tudi brezupnost položaja v katerem se je (vsaj videti je tako) znašel.


Še vedno sem mnenja, da to vsekakor ni risoroman za začetnike, je pa zagotovo nepogrešljiv na knjižni polici vsakega ljubitelja žanra..


In še nekaj: končno smo dobili lik, ki svoje bogastvo pretopi v... Knjige! 📚📚📚

23 views0 comments

Recent Posts

See All

댓글


bottom of page