top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Blast 4: Upajmo, da se budisti

V četrtem in s tem zadnjem delu serije Blast končno izvemo, zakaj je Polza Mancini skozi vse štiri dele na zaslišanju in kaj se je vendarle zgodilo. Zadeva dobi svoj epilog, ali je pozitiven ali ne, pa naj premisli vsak bralec sam.


Knjiga št. 43/100

Manu Larcenet - Blast 4: Upajmo, da se budisti motijo

Ocena: 5/5

Serija Blast je izjemna. To je dejstvo, ki se ga ne da zanikati. Na trenutke surova pripoved govori o Polzi, ki preiskovalcema na policijski postaji razlaga svojo življenjsko zgodbo, prek katere bi naj prišli tudi do dna temu, kaj se je zgodilo s Carol. To, da do polovice tretjega dela sploh ne vemo, kdo je Carol, bralca čisto nič ne zmoti, saj je to eno tistih del, ko dogajanje samo ni tako pomembno, kot so pomembni notranji boji, spomini, travme in izkušnje protagonista. Stil pisanja in ilustracije sta zelo direktna, neusmiljena in na trenutke temačna. Kljub temu pa je pisanje tako lepo, da se na trenutke bere, kot poezija. Veliko je filozofskih pogledov na življenje samo, na naš smisel, zadovoljstva, osebne zmage, travme in razreševanje le teh.


Kot je napisal nekdo na Goodreads, Blast je serija, ki bi jo takoj po branju najraje prebral še enkrat. Sama tega ne bom storila, saj mi je zdaj res že zmanjkalo časa in hitim v kuhinjo, se bo pa zagotovo serija še znašla v mojih rokah.


LP Ajda

10 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page