top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Budna 2 uri, sitna 3

Ko smo v Booktobru obravnavali darilne knjige, ste mnogi omenili knjige misli, kot nekaj nepotrebnega, kot nabiralce prahu, ki jih ljudje poklanjamo, ko preslabo poznamo osebo, kateri kupujemo darilo. Priznam, tudi jaz imam do takšnih knjig podoben odnos, saj imam še vedno v mislih tiste zlate drobcene knjižice, ki si jih včasih lahko kupil praktični povsod in so bile namenjene sestri, mami, dedku... Kaj je bilo notri pa najbrž nobeden ne ve, ker dvomim, da je to kdo dejansko bral. No, s Kajino knjigo sem prekršila svoje lastno pravilo in moji zelo zelo dragi prijateljico dejansko kupila knjigo misli, a v tem slučaju sem pripravljena pojesti ves zarečen kruh in še vaše porcije, če hočete.


Knjiga št. 73/100

Kaja Berlot - Budna 2 uri, sitna 3

Ocena: 5/5


Kajino delo na profilu @deklica_si spremljamo že dlje časa in najbrž je že vsaka med nami kdaj delila kakšno njeno objavo. Zaznamujejo jih simpatične grafike, ilustracije in neka hudomušna misel, v kateri se najde marsikdo od nas - vse seveda delo Kaje, ki objave sama tudi ilustrira. Ko sem izvedela, da bodo misli izšle tudi v knjižni obliki, sem takoj naročila en izvod zase in enega za prijateljico. In v preteklem tednu sem stran po stran zbirko tudi prebrala, morda bolje rečeno pregledala in sem navdušena.


V resnici je takšne "enostavne" knjige najbrž veliko težje naredit tako, da ne izpadejo ceneno, hitro, površno. Pojma nimam, kako je Kaja izbrala 72 misli iz najbrž na stotine možnih. V resnici je izbrala misli, ki so več, kot le navadno pi*denje, ampak se z njimi najbrž večina lahko poistoveti. Vsaka stran je takšna, da bi jo najraje dala v okvir. Resno razmišljam, da bi si knjigo odnesla v službo in na kakšen slab dan (moj ali tuj) enostavno odprla na naključni strani - sem prepričana, da bi se dan kar naenkrat polepšal.


Tole je res res fajn zadeva. In če že moraš imet na nočni omarici, na mizici v dnevni sobi, ali pa kjerkoli drugje neko knjigo, ki jo vsake toliko malo prelistaš - zakaj ne bi bila ta?


Bravo, Kaja!


LP Ajda


33 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page