top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Dinosaur Therapy

Zagotovo ste že vsi kdaj opazili @dinosandcomics kratke stripe, saj so svoj čas kar precej krožili po spletu. Enostavne ilustracije dinozavrov, ki razmišljajo o življenju, bistvu vsega, preveč pa o vsem razmišljajo čisto preveč, je obnorela svet. S svojo enostavnostjo so stripi še toliko bolj učinkoviti pri prenašanju sporočila na bralca in kljub temu, da morda knjižica na sliki deluje enostavna in lahkotna, je sama tematika vse prej, kot to.


Knjiga št. 60/100

James Stewart, K Roméy - Dinosaur Therapy

Ocena: 4/5


Stripi, zbrani v tej knjižici, spremljajo skupino dinozavrov, ki skupaj pluje skozi življenje. Med tem se srečajo s resničnostjo, depresijo, z nezadovoljstvom na delovnem mestu, strahom pred povezanostjo z drugo osebo, s ciklanjem v lastne misli, pomanjkanjem motivacije... Vse je uprizorjeno na na videz lahkoten način in mnogo stripov je tudi precej humornih, je pa vmes kar nekaj takšnih, ki dajo bralcu precej misliti in s katerimi se lahko poistoveti.


Všeč mi je tudi zgodba za nastankom stripov. James Stewart je avtor besedila in leta 2019 so mu diagnosticirali ADHD. Pred tem je celo življenje ugotavljal, zakaj je tako zelo nesrečen pri delu v nekih "urejenih" pisarniških okoljih, ki ne dopuščajo neke kreative in individualnosti. Ugotovil je, da imam sicer mnogo idej, a ni sposoben neke ideje razvijati dlje časa. Kratki stripi so mu omogočili odličen način za izražanje, njegov prijatelj K Roméy pa je dobil idejo za simpatične ilustracije, ki so idejam dale življenje. Avtor meni, da je ključ za globalen uspeh njegovih stripov ravno čas, v katerem jih je začel pošiljati v svet. Luč sveta so namreč ugledali konec leta 2020, ko se je v luči pandemije cel svet (mnogi prvič) soočal s tesnobnostjo in preizpraševanjem vsega, kar poznamo.


Vedno sem navdušena, ko se za nečim povsem enostavnim skriva kakšna zgodba in nek globlji pomen. Res luštna knjižica. Ena od tistih, ki jih bom še večkrat prelistala.


LP Ajda

10 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page