top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Doktor Nobody

Najbrž se vsi, ki ste prebrali prejšnja dva romana iz serije Spencer, z lahkoto poistovetite z mano, ko rečem, da sem izid tretjega dela res komaj dočakala. Od poletja, ko je na odprtju Bohinjskih potepink Jure navrgel nekaj nekaj podrobnosti o zgodbi, sem vedela, da bodo dogodivščine naših dveh junakov spet katastrofalne in izjemne obenem.


Knjiga št. 78/100

Jure Godler - Doktor Nobody

Ocena: 5/5


Zgodba se kljub vsemu tokrat začne malo drugače. Spencer se je upokojil in s soprogo Arin uživa mirno zakonsko življenje in pričakuje otroka, Novak pa je ponovno zapadel v alkoholizem, a je našel delo sekretarja v Moskvi. Razdalja med junakoma je poskrbela, da se je tudi to prijateljstvo, kot skoraj vsako, ki poteka na daljavo, ohladilo. Spencer je na Slovenijo in svojega tamkajšnjega prijatelja že skoraj pozabil, ko ga nazaj pod Alpe privede katastrofalen dogodek, za katerega je bojda odgovoren kar on sam. Mu bo uspelo tokrat samemu preprečiti katastrofo, ali pa bo povzročil še več težav?


Knjigo sem prebrala v manj kot enem dnevu in sem se ob njej imenitno zabavala. Branje najlažje opišem s tole primerjavo: roman se bere kot akcijska komedija, v kateri se junak prekopicuje iz ene katastrofalne situacije v drugo, se iz vsake komaj izvleče preden se znajde v drugi, vedno za las preživi, ti pred ekranom pa si lačen, žejen in s prekrižanimi nogami, saj med dogajanjem ne utegneš ne na stranišče, ne do hladilnika. No, tako se bere ta roman. V enem dihu in tako hitro, da se nimaš časa niti vprašati, kako neverjetna in za lase privlečena je kakšna od situacij.


Zdi se mi, da avtor z vsakim romanom dviguje tempo dogajanja, ali pa vsak roman toliko težje čakam, da potem kar letim skozi njega. Vsekakor spet izjemno zabavna knjiga, lahkotna a vseeno odlična in polna presenečenj in preobratov. Komaj čakam nadaljnjih vsaj še deset delov v trilogiji! 😉


Je**mtiš Jure, spet ti je ratalo!


LP Ajda

100 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page