top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Družina nad nami

Liso Jewell smo doslej poznali bolj kot avtorico lahkotnih, t.i. ženskih romanov (čeprav sovražim ta izraz!), a z zadnjimi prevedenimi deli je zame postala mojstrica psiholoških trilerjev. Njeni romani tega žanra so posebej primerni tudi za tiste, ki ne marate posebej krvavih zgodb, saj več poudarka daje na psihološki vidik žrtev in ne toliko na krvave zločine.


Knjiga št. 33/100

Lisa Jewell - Družina nad nami

Ocena: 4/5


V avtoričinem prepoznavnem slogu tudi tokrat zgodbo pripoveduje več pripovedovalcev, pripoved pa preskakuje tudi v času. 25 let nazaj je namreč policija v elitni londonski soseski po anonimni prijavi našla tri odrasla trupla in dojenčico v zibki, živo in zdravo. Vse je kazalo, da je šlo za življenje v kultu, ki se je končalo s skupinskim samomorom, največja skrivnost pa obdaja usodo vsaj dveh najstnikov, za katera je bilo znano, da živita v hiši. Ko se prestavimo v sedanjost, se srečamo z Libby Jones, ki na svoj petindvajseti rojstni dan dobi novico, da je od bioloških staršev podedovala hišo v elitni soseski. Libby tako prične z odstiranjem tančic skrivnosti svojih pravih staršev, njune usode in dogajanja v hiši, ki je zdaj njuna.


Tudi tokrat glavna prvina romana niso skrivnostni in nepričakovani preobrati, čeprav jih je kar nekaj in je bralec mnogokrat presenečen nad resnico. Lisa Jewell zopet zgradi kompleksne like z večplastnimi zgodbami in osebnostmi, ki romanu dajo veliko večjo mero srhljivosti in misterioznosti, kot pa dogajanje samo. Tudi tokrat se mora bralec na začetku privaditi na preskakovanje med vidiki in časom dogajanja, predvsem zaradi podobnosti nekaterih imen. Ko ujameš ritem in tudi osebnosti pripovedovalcev, pa branje steče izredno hitro.


Moram reči, da mi je bil roman Brez nje ljubši, a ta nikakor ni slab. Morda le drugačen, na podoben način kot roman Invisible girl, ki sem ga prebrala pred kratkim. Vsekakor še ena poslastica za ljubitelje trilerjev!


LP Ajda313 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page