top of page
  • Writer's pictureAjda

Lisa Jewell - Družina ostane

Updated: Mar 10

Lisa Jewell je avtorica, ki ji je fenomenalno uspel preskok iz romanc na psihološke trilerje. V slovenščini sta pri nas doslej izšla sva njena trilerja; Brez nje in Družina nad nami, letos pa nas je @zalozba.primus razveselila s prevodom nadaljevanja slednje knjige - Družina ostane.Knjiga št. 76/100

Lisa Jewell - Družina ostane

Ocena: 3,5/5V prvi knjigi spoznamo zgodbo družine Lamb, ki se je tragično končala s skupinskim samomorom, pobeglimi najstniki in zapuščeno dojenčkov. Zdelo se je, da smo v prvi knjigi odstrli vse tančice skrivnosti te tragedije, a v drugem delu vidimo, da smo kvečjemu popraskali površino temačne zgodbe iz hiše groze.


V nadaljevanj spremljamo Lucy in Henry-ja, brata in sestro pokojnih staršev Lamb, ki se trudita živet neko normalno življenje, sploh po tem, ko se je Lucy pred letom dni ponovno združila s hčerko Libby, ki je kot dojenčica ostala zapuščena v hiši. Na videz mirno življenje razburka najdba okostja mlade ženske, ki je mrtva že več, kot dvajset let, njene kosti pa je komaj pred letom dni nekdo odstranil iz dotedanjega skrivališča in jih odvrgel v reko. Kdo je ta ženska in zakaj so se njenih posmrtnih ostankov odločili znebiti komaj zdaj? Pripoved preskakuje v času in prostoru, med tem pa spremljamo še vzporedno zgodbo Rachel, ki je z Lucy povezana prek bivšega moža in ju v povezavi z njim prav tako družijo mnoge skrivnosti.


Priznam, da sem rabila kar nekaj časa, da sem padla v zgodbo. Že iz opisa lahko vidite, da je oseb precej, poleg tega pa se skoraj vse predstavljajo z več imeni, se izdajajo za koga drugega... Če se ne spomniš prav dobro zgodbe iz prve knjige, ti lahko dogajanje dela na začetku nekaj težav. Na srečo je avtorica res spretna pri pripovedovanju zgodbe, bralcem pa je na začetku knjige za lažje branje ponudila seznam oseb in njihove sorodstvene vezi, da smo se lažje spomnili, kdo je kdo.


Četudi sem potrebovala nekaj časa, da se s knjigo ujamem, pa me je nekje na polovici popolnoma zgrabila. Vsekakor soliden triler, morda pa bi zdaj, ko sta oba dela že na voljo, svetovala, da ju preberete časovno dokaj blizu drug drugemu.


LP Ajda

92 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page