top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Fugato

Fugato Veronike Simoniti me mika vse odkar sem prebrala njeno Ivano pred morjem. V romanu nagrajenem s Kresnikom me je avtorica tako uspešno ponesla v drug čas, okolje, celo v drugo osebo, skozi katere oči sem gledala na svet med branjem, da sem si vsekakor želela še. Fugato so mi iz založbe Litera na mojo željo poslali že v decembru, njen čas pa je prišel v teh, bralno tako zelo neugodnih mesecih. Tudi tokrat je Veronika Simoniti pustila vtis, a povsem drugače, kot pri Ivani.


Knjiga št. 22/70

Veronika Simoniti - Ivana pred morjem

Ocena: 4/5

Podnaslov knjige je Oblike bega in kratke zgodbe v knjigi govorijo prav o tem - o begu. O begu iz vojne, nesrečne ljubezni, nezdravih odnosov, begu pred preteklostjo, sedanjostjo, prihodnostjo. Begu pred drugimi in begu pred seboj. Zgodbe so razdeljene v več sklopov in se v posameznih sklopih med seboj povezujejo. Priznati moram, da mi katera od zgodb ni bila enako všeč kot ostale, a kljub vsemu so name naredile res močan vtis.


Zelo težko je opisati knjigo, iz katere bi lahko napisali praktično 20 knjig. Knjiga vsekakor ni lahko branje in če si jo želimo doživeti v polnosti, si moramo zanjo vzeti dovolj časa. Predvsem pa vsako zgodbo zase premleti in predelati. Trdno sem prepričana, da se vsaka zgodba vsakega bralca drugače dotakne in morda so ravno tiste, ki so name naredile mlačen vtis, nekomu drugemu povsem spremenile pogled na določeno problematiko.


Vsekakor priporočam v branje, četudi morda zgodbo po zgodbo, v daljših časovnih razmakih. Svoj izvod dobite na naslednji povezavi, z včlanitvijo v knjižni klub Litera (ki od vas ničesar ne zahteva) pa ga lahko kupite še po močno znižani ceni: https://zalozba-litera.org/Book/Single?bookId=447.


LP Ajda

90 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page