top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Heartstopper vol. 2

O priljubljeni seriji stripov sem že pisala, ko sem dva meseca nazaj prebrala prvi del. Zagotovo so ti stripi dovolj lahkotni, da bi jih brez težave prebrala vse v enem kosu, a sama med podobnimi stvarmi potrebujem nekaj presledka. Tako sem tudi na ponovno srečanje z Nickom in Charliejem raje malce počakala.


Knjiga št. 60/100

Alice Oseman - Heartstopper vol. 2

Ocena: 4/5


V drugem delu serije sta Nick in Charlie že dojela, da med njima ne bo ostalo le pri prijateljstvu. Dočim je Charlie s svojo spolno usmerjenostjo že domač, se Nick z njo šele sooča. Doslej so ga namreč zanimale le ženske in s svojim novim zanimanjem za Charlieja, ki seveda ni ženska, se mora na tem področju povsem na novo definirati. In s tem seveda še ni pripravljen, da bi za njuno razmerje vedel še kdo drug.


Če smo se v prvem delu spraševali, kako težko je kot istospolno usmerjena oseba imeti simpatije, ko vendarle ne veš, ali druga oseba čuti do svojega spola enako, pa se tu srečamo s težavami, ki vztrajajo tudi po tem, ko se ti na tem področju nasmehne sreča. Neodobravanje prijateljev, homofobija, kako povedati svojim staršem in ostalim osebam v svojem življenju...


Heartstopper nam tudi tokrat na res prijeten, lahkoten, a vseeno kruto iskren način predstavi vsakodnevne izzive LGBTQ+ skupnosti. Vem, da se ponavljam, a vsekakor so ti stripi idealno prvo srečanje s to skupnostjo, ravno zato sem tako vesela, da so mladim na voljo.


Kljub temu, da je LGBTQ+ literature zdaj že precej več, kot na primer 10 let nazaj, se mi zdi Heartstopper od vseh morda še najbolj primerno prvo branje, ki nas zelo nežno seznani s problematiko te skupnosti in njihove vsakodnevne bitke.


LP Ajda

37 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page