top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Hotel Lavanda 2

Prvi roman Hotel Lavanda sem prebrala približno v enakem obdobju - poleti - eno leto nazaj. V prvem delu spoznamo Valentino, ki ji neznanec zapusti pripadajoč hotel v Provansi. Valentina se odloči zapustiti svoje monotono življenje v Sloveniji in se preseli v Provanso kjer vodi hotel. Vseh vmesnih dogodivščin ne bom opisovala, za tiste, ki prve knjige še niste prebrali.


Knjiga št. 59/70

Sabina Štrubelj - Hotel Lavanda 2; Poslednja skrivnost

Ocena: 3,5/5


V drugi knjigi se vrnemo k Valentini v hotel, kjer zdaj dela že eno leto. Na začetku romana nas preseneti nepričakovan zaplet na ljubezenskem področju, saj jo je Michel nagnal iz hiše, poleg tega pa izvemo še, da je pogrešana Valentinina babica, ki pa se na vrat na nos pojavi v Gordesu z veliko življenjsko misijo - najbrž zadnjo pred smrtjo. Podamo se na vrtiljak čustev in dogodivščin, ki je zopet tudi pustolovsko obarvan, predvsem pa zaznamovan z mnogimi skrivnostmi.


Povsem prijeten roman, ki vam ponuja pobeg v Provanso, je pa ta bolj zaznamovan s skrivnostni in razkrivanjem le teh, kot pa s samo potovalno mrzlico in odkrivanjem novih krajev. Meni osebno je bila bolj všeč prva knjiga, čeprav sem se tudi s to prav imenitno zabavala, predvsem ob hotelskih prigodah, saj imam s sprejemanjem gostov in urejanjem nastanitve v zadnjem času tudi jaz nekaj izkušenj. Jezik in slog Sabine Štrubelj sta izčiščena, brez nekih nepotrebnih dodatkov, ki velikokrat bralno izkušnjo samo še zakomplicirajo. Všeč mi je, da Sabina vedno vzame svoje delo resno in bralcu ponudi slogovno, oblikovno in tudi jezikovno dovršen izdelek. In to se mi zdi glavna stvar, ki jo opazim, predvsem pri žanrih, ki jih sicer ne berem preveč - koliko truda in resnosti je avtor vložil v izdelek in koliko je s tem pokazal spoštovanja do bralca.


Zgodba se zaključi zelo odprto in predvidevam, da nas čaka nadaljevanje? No, tudi naslednjo knjigo bom z veseljem vzela v roke!


LP Ajda

91 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page