top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: I left the house today

Pred časom, ko sem izvedela za neizpodbiten konec Book Depository-ja, sem se lotila nakupovanja najbolj nenujnih izborov literature. Med drugim sem zašla tudi v kategorijo stripov, ne tistih debelih, z dodelano zgodbo, ampak krajših, nekaj sličic dolgih anekdot v stripovski obliki. V našem prostoru lahko v to kategorijo uvrstimo domač strip Žabci, strip Karoline Umetnine in izjemno priljubljeno knjigo Unadva, da si boste lažje predstavljali, kaj mislim. Ena od knjig, ki je tako pristala v moji košarici, je tale, o kateri pišem danes.


Knjiga št. 24/100

Cassandra Calin - I left the house today

Ocena: 4/5

Avtorica, po rodu sicer iz Romunije, v svojih stripih opisuje žensko v poznih dvajsetih in vse, kar ji življenje prinese na pot. Stripi se dotaknejo tako partnerstva, službe, študija, gospodinjstva in predvsem neizmerne želje po tem, da imaš mir in ti ni treba nikamor it in se z nikomer ukvarjat. Slednje je nekaj, s čimer se tudi sama zelo poistovetim, zato so bile tiste strani meni osebno še posebej zabavne. Ne glede na to, da je večina stropov komične narave, pa se dotakne tudi resnejših tem; od lepotnih standardov, do pričakovanj, s katerimi se ženske srečujemo z dneva v dan.


Enako, kot vse knjige tega žanra, bi tudi to bralec z lahkoto prebral v enem dnevu, a takšno kampanjsko branje teh zbirk nikoli ne poskrbi za res fino bralno izkušnjo. Po mojem mnenju so to zbirke, ki jih je najbolje imeti nekje blizu; v torbici, na nočni omarici, tudi na stranišču in prebrati vsake toliko časa en strip. Tako sem knjigo brala tudi jaz in sem imela med fino bralno izkušnjo. Je pa tudi to ena tistih zbirk, kjer bi vsako drugo stran najraje poslikal in pokazal sodelavki, prijateljici, ali objavil na socialnih omrežjih. Ker so problemi in situacije v njej tako življenjske in univerzalne, se v njih namreč lahko najde praktično vsaka od nas.


Lp

Ajda

36 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page