top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: I will judge you by your bookshelf

To knjigo sem videla pri @jasa_tat in ker totalno padam na lepe naslovnice, sem si jo že skoraj naročila. Dobro, da me je Jasmina ustavila, saj sem jo prejela v dar ravno od nje (s kupom drugih darilc). Vse od takrat sem tole zbirko stripov na temo branja, pisanja in vsega ostalega povezanega s knjigami, po malem prebirala, danes pa sem jo zelo prikladno (in malce preračunljivo - letni bralni cilj, tebe gledam!) tudi dokončala.


Knjiga št. 98/100

Grant Snider - I will judge you by your bookshelf

Ocena: 3/5


V letošnjem letu sem prebrala kar nekaj risoromanov in tako zgradila tudi nekaj lastnih žanrskih preferenc. Ugotovila sem, da so mi pač ljubše konkretne, kontinuirane zgodbe, v primerjavi s takšnimi zbirkami kratkih stripov. A vseeno to ne pomeni, da v njih ne uživam. Na podoben način, kot sem ocenila knjigo Unadva, je bila tudi tale knjiga čudovito zabavna, a je žal z ostalimi risoromani ne morem primerjati.


Avtor v njej zbere krajše stripe (na eni ali največ dveh straneh), ki se knjig dotaknejo z vseh možnih zornih kotov. Ne le, da so stripi zabavni, lahko so tudi povsem poučni, saj nam na enostaven način razloži številne termine, ki se v povezavi s knjigami redno uporabljajo, pa jih nihče pravzaprav ne razume čisto dobro. Nujno je, da bralec vsaj malce pozna literarno sceno, saj mi sicer mnoge reference povsem uidejo. A za našo bralno skupnost je to vsekakor perfektna knjiga.


Čeprav to morda ni ena mojih najljubših knjig leta, je to vsekakor knjiga, ki bi jo moral imet na polici vsak knjižni molj. V resnici bi je najraje naročila en kup izvodov in delila vsem možnim knjigoljubcem, ki jih srečam. Zdi se mi namreč, da se na bralce in na našo skupnost še vedno meni, da smo sami zateženi antisocialni introvertiranci (kar sicer brez besede zateženi velikokrat drži 😂), ta knjiga pa na bralce pogleda še z drugega zornega kota.


Smo namreč tudi avanturisti, raziskovalci novih krajev, časovnih obdobij, pustolovci, detektivi... Vse to smo bralci in še veliko več! In ta knjiga nam to na lep in tudi humoren način odlično predstavi!


LP Ajda

30 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page