top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Invisible Girl

Ko sem prebrala roman Brez nje in dojela, da je Lisa Jewell pravzaprav odlična avtorica trilerjev, sem se spomnila na že rahlo pozabljen roman na moji polici. Invisible Girl je v mojo zbirko prišla zato, ker je Blackwell's ponujal podpisan izvod. To je to. In tudi, ko sem jo pred dnevi začela brati, nisem o zgodbi vedela prav nič.


Knjiga št. 26/100

Lisa Jewell - Invisible Girl

Ocena: 4/5


V knjigi se prepleta nekaj zgodb in posledično tudi narativ. Zgodba težavne najstnice Saphyre, ki je v otroštvu doživela travmo, ki jo je močno zaznamovala; zgodba njenega terapevta Roana, njegove žene Cate in dveh otrok, ter zgodba Owena, ki živi v hiši nasproti Roana in njegove družine. Vse te usode se začnejo prepletati, ko v soseski pride do več spolnih napadov, prav tako pa Saphyre izgine brez sledi. Vse oči se uprejo v Owena, saj je tihi, čudaški sosed, pač perfekten izbor, ko je treba poiskati krivca, čeprav še ne vemo, kaj naj bi sploh zagrešil.


Zgodba se odvija dokaj počasi in vsekakor to ni tiste vrste triler, ki ti s hitrim dogajanjem in zasuki jemlje dih. V tem primeru so dih jemajoči predvsem predsodki s katerimi se soočajo naši junaki in družba, ki si želi najti le nekoga, ki bo kaznovan, ne vpraša pa se, ali je kriv ali ne. To smo realno že večkrat opazili v dejanskih kriminalnih primerih, npr. West Memphis Three, ko se je iz želje po razrešitvi primera obtožilo pač kogarkoli, samo da se nekaj razreši. In večinoma je to nekdo, ki izstopa iz okolice, na kakršenkoli način že.

Roman ne ponudi blazno kompleksne zgodbe, zasukov, dramatičnih razpletov. Ponudi menjave pripovedovalcev in tudi časa dogajanja, nekih hudih presenečenj pa res ne. A kljub temu me je knjiga vlekla k sebi ravno zaradi temačnosti zavedanja, da smo najhujši sovražniki ljudje eden drugemu; s predsodki in neutemeljenimi mnenji in obtožbami.

Toplo priporočam vsem ljubiteljem avtoričinega dela.


LP Ajda


41 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page