top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Kako so rože prišle na svet?

Moje zadnje majsko branje je tale čudovita knjiga iz @zalozba_malinc , ki sem jo najprej nameravala predstaviti kot knjigozavra, a sem ugotovila, da je nadvse primerno branje tudi za odrasle.


Knjiga št. 31/100

Breda Podbrežnik Vukmir, Klarisa Jovanović - Kako so rože prišle na svet?

Ocena: 4/5

V knjigi so zbrane pravljice, pripovedke in legende z vseh koncev sveta, ki imajo en skupni imenovalec: rože. In po naslovu sodeč ni težko ugotoviti, da zgodbe govorijo o nastanku posameznih rož. Rože so nekaj, kar nas spremlja že od prazgodovine in zaradi njihove lepote in predvsem upanja, ki ga prinašajo, se je okrog njih spletlo na tisoče pripovedi. Avtorici sta v knjigi zbrali cel kup različnih zgodb, ki jih je zelo nežno ilustrirala Mojca Fo. Knjiga je poleg tega urejena v skladu s smernicami za bralce z disleksijo, zato je tudi izredno udobna za branje.


Zgodbe so različno dolge, nekatere le dobro stran, druge pa kar nekaj strani. Všeč mi je, da so (predvsem te res kratke) zelo primerne tudi za branje z otroki, kar sem v praksi preizkusila v šoli v naravi. Zbirka je primerna za utrujene bralce z manj časa, saj prek nje dobijo popolno večerno dozo kratkega branja. Poleg tega so zgodbice res prijetne in kar nekaj se mi jih bo vtisnilo v spomin. Od tega, kako je nastal lokvanj, do zgodbe o Narcisu, o izvoru planike, pa stvarjenju zvončka in skrivnostnih treh nageljnih.


Prav vsaka od zgodb je res lepa zaokrožena celota. Čeprav se me niso vse enako dotaknile, sem v branju zares uživala. Najbrž pomaga tudi to, da imam rastline, tudi rože, precej rada.


Priporočam!


LP Ajda


17 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page