top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Korak za korakom na poti življenja

Vsi, ki me spremljate vsaj nekaj časa veste, da sem ljubiteljica pohodniških romanov, sploh z dolgih poti, kot je npr. Apalaška. Se mi pa zdi, da se ljubitelji teh romanov delimo na dva dela. Na tiste, ki beremo zaradi opisov poti in samega potopisa in na tiste, ki jih zanima avtorjevo čutenje in doživljanje poti. Ta knjiga je zagotovo bližje slednjim, jaz pa spadam v prvo skupino.


Knjiga št. 12/100

Sara Manjalli - Korak za korakom na poti življenja

Ocena: 3/5

Avtorica je sedem let nazaj prehodila francosko smer znamenite romarske poti Camino de Santiago. Ker imam doma dvakratnega Camino romarja, mi je ta tematika blizu, a spet, bolj na potopisen, praktičen način, saj me navdušujejo ljudje, ki se enostavno odpravijo od doma in več tednov, mesecev hodijo. Knjiga Sare Manjalli vam ne bo dala potopisa, ampak je v resnici avtoričina refleksija priprave na pot, želje po njej, poti same in življenja po vrnitvi domov.


Bralec torej od knjige dobi točno to kar obljublja. Osebno refleksijo, veliko lepih in navdihujočih misli in razmišljanja o tem, kaj z romarske poti lahko prineseš v svoje vsakodnevno življenje.


To zagotovo ni žanr po katerem posegam velikokrat, sem pa vesela, da sem knjigo prebrala, saj vem, komu vse jo bom lahko priporočila. Kar mi je bilo izredno všeč je to, da je od avtoričine vrnitve s poti minilo že sedem let in opiše ugotovitve s Camina, ki jih je uspela v življenju obdržati vse do danes. Preveč je namreč knjig o razsvetljenju po tej in oni izkušnji, ki so spisane isti hip po vrnitvi, ko dobro vemo, da nas življenje s svojim tokom večinoma vendarle odnese na stara pota. Zato je vsekakor plus, da so vse življenjske lekcije s Camina pri avtorici preverjene in so se obdržale vse do danes.Hitro in kratko branje za vse, ki potrebujete nekaj navdiha.

68 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page