top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Lov na čarovnice

Iz založbe Didakta so mi poslali novo uspešnico avtorja knjige Hamurabijevi angeli. Slednja me ni preveč pritegnila in še čaka na polici, a po branju avtorjeve nove knjige, me vse bolj mika tudi branje prve.


Knjiga št. 66/70

Max Seeck - Lov na čarovnice

Ocena: 4,5/5


Robert Koponen je uspešen avtor trilerjev, ki je zaslovel s trilogijo o čarovniških procesih. Ko je na nenavaden način umorjena njegova žena, prevzame preiskavo Jessica Niemi; detektivka s prav tako skrivnostno preteklostjo. Kmalu ugotovimo, da ne bo ostalo le pri enem romanu, saj je očitno, da nekdo poustvarja umore iz Koponenovih romanov. Preiskava je prepletena z elementi okultizma in zdi se, da se policija vrti v krogih, storilec pa ima nad preiskovalci izjemno premoč.


Roman je poln preobratov in šokantnih razkritij in avtorju uspe, da nas skoraj z vsemi preseneti - razen enega zapleta, mi ni uspelo nobenega drugega uganiti vnaprej. To je prva knjiga pri kateri se mi je zgodilo, da se mi je o njej sanjalo - ne v smislu strahu pred vsebino - sanjalo se mi je, da berem dalje. To je neizpodbiten dokaz, da vas Lov na čarovnice lahko spravi iz bralnega mrka, saj vsaj v drugi polovici knjige ne boste mogli odložiti. Zakaj si ne zasluži čiste petice? Na trenutke je dodatnih, postranskih zgodb in zapletov malce preveč. V zgodbi se namreč prepletata dve časovnici; še Jessicina izkušnja izpred nekaj let, in na trenutke se bralec najbrž vpraša, če je celotna druga zgodba res kritična za razumevanje česarkoli v sedanjem dogajanju. A kljub vsemu, odličen, odličen kriminalni roman, predvsem privlačen za vse, ki vas zanima okultno in nenavadno.


LP Ajda

71 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentarer


bottom of page