top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Marlowska detektivska druščina


77-letna Judith živi umirjeno življenje v Marlowu. Poletne večere preživlja med plavanjem v Temzi, še vedno za lokalne časopise ustvarja križanke, sestavlja sestavljanke in rada nagne kozarec viskija. Njen ustaljen življenjski ritem v malem mestu pa razburka umor soseda, ki živi na nasprotnem bregu reke.


Knjiga št. 15/100

Robert Thorogood - Marlowska detektivska druščina

Ocena: 4/5

Judith je bila skoraj priča umoru, saj je usodni strel slišala med plavanjem v reki. Radovedna in neustavljiva kakršna je, se odloči, da bo zadevi kar sama prišla do dna, če že policija ne jemlje zadeve resno. Kmalu v svojo detektivsko ekipo sprejme še sprehajalko psov in ženo lokalnega duhovnika. Jim bo uspelo razvozlati umor preden se zgodi še kakšen? In kaj odklepa ključek, ki ga nosi Judith okrog vratu?


Za vse, ki vam je všeč serija Četrtkov klub za umore, bo tudi tale roman prav prijetno branje. Čeprav je žanrsko gledano kriminalka, detektivka, je poleg tega v njem tudi cel kup komičnih elementov, ki skupaj z odsotnostjo nasilja in preveč nazornih prizorov le tega, ustvarijo lahkotno branje, tudi za tiste, ki jim kriminalke ne ležijo kaj preveč.


Kar sem pri romanu pogrešala, je vseeno malce globlji razvoj likov, ki so dokaj površinski, pa tudi pripoved sama pogreša malce več fluentnosti. Velikokrat si dogodki in informacije sledijo, kot bi jih kdo samo našteval, brez neke dobre umestitve v pripoved samo. Sam slog pisanja me resda ni najbolj pritegnil, je pa zgodba vsekakor povsem berljiva in prijetna, naše dame pa so tudi dokaj zanimive, vsaj toliko, da bi se rad še naprej družil z njimi.


Povsem prijetna pripoved, sploh za tiste, ki jim kriminalni žanr sicer ne diši preveč.


Lp


Ajda

58 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page