top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Mitopedija

Ta prečudovita poučna slikanica je izšla pred kratkim pri založbi @morfemplus . Čeprav je po obliki slikanica, je to ena tistih, ki je s svojimi več kot 100 stranmi in zanimivo vsebino vsekakor primerna tudi za odrasle bralce.


Knjiga št. 52/100

Becky Bolton, Louise Chappell - Mitopedija

Ocena: 4/5


Mitopedija je, kot pravi podnaslov "Enciklopedija mitoloških bitij in njihovih legend." Prek nje se odpravimo po vseh celinah in raziščemo mitološka bitja Severne in Južne Amerike, Evrope, Afrike, Azije in Oceanije. Nekatera mitološka bitja sem že poznala (Bazilisk, Pegaz, Jeti...), mnoga pa so mi bila povsem neznana.


Vsakemu bitju pripadata dve strani, ki ju skoraj v celoti prekriva čudovita ilustracija. Na teh dveh straneh o posameznem bitju izvemo osnovne informacije in njegov izvor, nekatera bitja pa dobijo še dodatni dve strani z legendo ali zgodbo povezano z njimi.


Knjiga je primerna za skoraj vse starosti, saj so posamezne zgodbe kratke. Je pa pri branju te knjige enaka težava, kot pri vseh tovrstnih knjigah. Če jo bereš v enem kosu, zgodbo za zgodbo, hitro postane ponavljajoče se in posamezna bitja začneš mešati med seboj. Zato, kot ponavadi pri takšnih knjigah predlagam, da jo berete počasi in z užitkom, zgodbo po zgodbo.


LP Ajda

18 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page