top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Morilec s križem

Prvi triler z Robertom Hunterjem v glavni vlogi je avtorja Brazilskih korenin z izobrazbo s področja forenzične psihologije, izstrelil med najbolj priljubljene avtorje tega žanra. Sama sem se z njim najprej srečala prej @knjigameseca in tako prebrala njegova zadnja romana, zdaj pa se skušam celotne serije lotiti sistematično in od začetka.


Knjiga št. 49/100

Chris Carter - Morilec s križem

Ocena: 3,5/5V prvem romanu Roberta Hunterja spoznamo v ne preveč svetlem obdobju njegovega življenja. Po smrti nekdanjega partnerja mu je dodeljen nov partner, Carlos, a preteklosti več kot očitno še ni pustil za seboj. Nov, še posebej okruten umor, ki ga preiskuje, ga vse preveč spominja na Morilca s križem - serijskega morilca, ki je bil zadnji velik primer, ki sta ga s partnerjem razrešila skupaj.


Chris Carter je vsekakor odličen v svojem žanru, a glede na to, da sem prebrala prvi in zadnji roman iz serije, opažam v njegovem pisanju izjemen napredek. Kar pomeni, da je Genesis izjemen roman, istočasno pa ima Morilec s križem kar nekaj pomanjkljivosti. Ne glede na to, da sem pri branju vsekakor uživala in roman ni bil slab, se avtorju pozna, da še ni imel občutka za odmerjanje določenih žanrskih prvin, ki pripoved na več mestih delajo povsem banalno in neverjetno. Kar vsekakor velja za skoraj vse romane tega žanra, a pri tem se mi enostavno skoraj nič ni zdelo verjetno. Liki so seveda še nedodelani, saj so komaj nastali, zato mu tega v primerjavi z zadnjim romanom ne zamerim.


Kot rečeno, sploh ni slab roman, a če začenjate s prvin romanom - postane (še) boljše!


LP

Ajda

92 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page