top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: My life in plants

Ilustratorko Katie Vaz ste na mojem instagram profilu že spoznali, ko sem vam pokazala njeno knjigo Make Yourself Cosy. Ko sem si knjigo male podrobneje ogledala, sem se nad avtoričinim ilustratorskim delom povsem navdušila in naročila sem še dve njeni knjigi - ena od njiju je ta, o kateri pišem danes.


Knjiga št. 87/100

Katie Vaz - My life in plants

Ocena: 3/5Knjiga je v resnici nekakšen življenjepis, ki ga avtorica poda prek svojih izkušenj z različnimi rastlinami. Morda se nam to zdi čudno, a če bolje pomislimo, nas rastline na tak ali drugačen način spremljajo skozi celo življenje. Od prvih sobnih rastlin v novem stanovanju, do šopka ob poroki, diplomi, ali pa aranžmaja na pogrebu. Prek različnih rastlin in anekdot povezanimi z njimi, nam avtorica oriše svojo življenjsko zgodbo. Vsaka od zgodb je opremljena s celostransko ilustracijo, kar knjigo vizualno naredil precej privlačno. Pa vsebinsko?


V resnici ni knjiga nič posebnega. Prej bi rekla, da je odlična knjiga za tiste, ki res nimajo energije za branje. Večina zgodb je dolgih le eno stran in ker se med seboj ne povezujejo direktno, jih lahko bereš v časovnem razmaku, kakršen ti pač prija. Prebrana v kosu pa je dokaj medla.


Knjigo vsekakor priporočam tistim, ki nimate koncentracije za daljša in kompleksnejša besedila, ter seveda ljubiteljem rastlinja vseh oblik.


LP Ajda

37 views0 comments

Recent Posts

See All

تعليقات


bottom of page