top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Nalin svet

Dean Nicholson ustvarja Instagram profil @1bike1world in leta 2018 se je s prijateljem odpravil na kolesarjenje okrog sveta. Oziroma do koder ju pripeljejo pedala. Ko so se njune poti po poti ločile in se je prijatelj odločil za vrnitev na Škotsko, je Deanu življenje na glavo obrnila nepričakovana prijateljica. V bosanskih gorah, sredi ničesar, je namreč za cesto našel nebogljeno zapuščeno mačko. Vzel jo je s seboj in ostalo je zgodovina.


Knjiga št. 34/100

Dean Nicholson - Nalin svet

Ocena: 4/5


V knjigi Dean opisuje svojo pot, vzgibe zanjo in predvsem življenje z Nalo, ki nikakor ni bilo enostavno - vsaj na začetku njune skupne poti ne. Po številnih birokratskih preprekami je Nala postala Deanova sopotnica na kolesu, po tem, ko je njun video objavil portal the Dodo, pa tudi razlog za na stotisoče novih sledilcev na socialnih omrežjih. Dean je tako z Nalino pomočjo našel nov smisel v življenju - ozaveščanje o zapuščenih in brezdomnih živalih in pomoč le tem.


Knjiga je prijetna za branje, ni pa nek literarni presežek, kakor je to v navadi, ko avtor ni prvenstveno pisatelj. To vsekakor ni nujno slabo, saj je m ni osebno povsem dobrodošlo, da je avtor bolj konkreten po opisih, da ni toliko nekih razmišljanj in filozofiranja... Jezik je preprost a učinkovit.


Povsem prijetna knjiga, ki jo priporočam vsem, ki imate radi živali, potovanja, odkrivanje novih svetov in dogodivščine...


LP Ajda

30 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page