top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Neustavljiv

Izvod knjige so mi poslali iz založbe Cangura in že na prvi pogled se mi je to zdelo delo, ki bi mi utegnilo biti všeč. Sean Swarner je izjemna oseba. Preden se je vpisal na kolidž je premagal dve vrsti raka; druga ga je pustila le še s polovico pljuč. Ker je bil pred boleznijo športnik, si je zadal cilj, da bo s svojo športno potjo nadaljeval. In po veliko mukah, delu in trpljenju je dosegel svoj ultimativni cilj. Kot prva oseba, ki je prebolela raka in prva oseba s polovico pljuč je osvojil Mt. Everest.


Knjiga št. 47/100

Sean Swarner - Neustavljiv

Ocena: 3/5


Knjiga je nekakšen hibrid med priročnikom za samopomoč, avtobiografijo in pohodniškim potopisom. Sama nisem pretirana ljubiteljica težkih zgodb in tako imenovanih "misery" romanov, sem pa vedno navdušena nad zgodbami ljudi, ki jim uspe nemogoče. Všeč mi je, da Sean realno pove, kako hudo je velikokrat resnično bilo. Je olepšuje svoje zgodbe, istočasno pa se ne smili samemu sebi. Velikokrat poudari pomen vizualizacije in predvsem pomen malih korakov do uspeha. Do cilja na vrhu sveta je namreč dosegel tisoč malih uspehov, tudi tako majhne, kot je vstati iz postelje in uspešno priti do stranišča.


Od mnogih priročnikov, ki nas učijo o vizualizaciji in podobnih pristopih se ta knjiga razlikuje po tem, da avtor ves čas poudarja pomen dela, treninga in truda. Brez tega nobena vizualizacija ne pomaga. Brez nič ni nič in nobena stvar ne pade z neba.


Ena velika stvar, ki me je pri knjigi zmotila je zelo slab, na več mestih povsem dobeseden prevod in veliko število slovničnih napak, predvsem zatipkov, ki jih nekako razumem, a ne v takšni količini. Vsekakor je to stvar, za katero veste, da jo vedno opazim in tu žal ni bilo nič drugače. Škoda, saj je knjiga sicer čisto prijetno in hitro tekoče branje.


Kljub vsemu priporočam v branje. Sploh v časih, ko smo nagnjeni k jamranju. Včasih ni slabo pogledati izven svojih okvirjev in težav.


LP Ajda

77 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page