top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Oleg

Oleg je najnovejši Risoroman iz @vigevageknjige_ in tudi eden tistih, ki sem jih brala kar nekaj časa. Morda temu botruje rahlo pomanjkanje bralne vneme, ki me doleti vsakega septembra, malce pa tudi sama tematika stripa.


Knjiga št. 68/100

Frederik Peeters - Oleg

Ocena: 4/5


Oleg je umetnik, stripar, ki je ustvaril uspešnico, katere nadaljevanje oboževalci težko pričakujejo. On sam pa bi se rad od tiste tematike malce oddaljil. Išče navdih v vsakdanjem svetu in vmes se zgodi življenje, ki s svojimi drobnimi zmagami in porazi poskrbi za nešteto idej in tem, o katerih se lahko riše in piše.


Oleg bi bil prav lahko avtorjev alter ego. V tem risoromanu opazim veliko tem, ki spremljajo življenje in ustvarjanje sodobnih avtorjev. Od pomanjkanja navdiha, motilcev v obliki zaslonov, pa vse do ujetosti v kolesje medijev, oboževalcev, množic na raznih knjižnih sejmih in drugih prireditvah...


Zanimiv vpogled v svet, ki ga mi sami večinoma opazujemo le z druge strani.


Na trenutke so prizori kar malce nepovezani, ne veš niti čemu so namenjeni in kaj želijo sporočiti, a ravno to se mi zdi glavno sporočilo tega dela. Življenje mnogokrat ni neka premica, ki v stilu neke urejene zgodbe teče v smer nekega začrtanega zaključka. Življenje je pot z nešteto ovinki, mostovi, razpotji, ki nam postreže z včasih popolnoma nepovezanimi dogodki, ki svojo pravo vrednost pokažejo šele, ko jih pogledamo res od daleč.


Zelo zanimiv risoroman, morda ne moj najljubši, a vseeno priporočam sploh vsem, ki ustvarjate v svetu literature in umetnosti!


LP Ajda

44 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page