top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Osebno

Preteklo jesen so se s knjižnih polic v veliki meri smejali moški različnih profesij. Od zdravnikov, oglaševalcev, duhovnikov... Tole je druga od knjig iz omenjene kategorije, ki sem jo prebrala v novembru in naj že v začetku priznam, da mi je bila všeč precej bolj, kot prva.


Knjiga št. 85/100

Miha Mazzini - Osebno

Ocena: 4,5/5


O avtorju ne vem nič. Kar je dobro! Vem, da je kolumnist, vem, da je avtor s kresnikom narejenega romana in, da je po novem podcaster. In to je to. Nisem brala njegovih kolumn in o njem nimam mnenja. Torej sem v najboljši možni koži, da se brez predsodkov lotim branja te izredno, hja, osebne knjige.


Avtorja v začetku leta 2020 že šestič (!!) zapusti precej mlajša partnerka. Epidemija ga prisili, da dokončno opravi z demoni iz preteklosti, ki so ga pehali v tako ali drugače toksične odnose. V tem času prejme ogromno različnih nasvetov, kako bi z raznimi alternativnimi pristopi ozdravil svojo dušno bolečino in kot velik skeptik se odloči poskusiti... Vse. Od hoje po žerjavici, ajavaske, feng shui-ja, meditacije in celo Camina. V knjigi na humoren način opiše svoje izkušnje, precej resnejše pa spoznanja, do katerih je prišel in predvsem spomine, ki so prišli na plan.


Na začetku sem se malce lovila z branjem, saj je veliko preskakovanja med časovnimi obdobji, a knjige vseeno nisem mogla odložiti. Morda z literarnega vidika ne parira Otroštvu (ki me še čaka), je pa res osebna in brutalna izpoved, brez olepševanj in skrivanja vsega hudega, morda sramotnega, res takšnega, česar ne poveš vsakomur. Zdi se mi izjemno pomembno, da tudi moški vse pogosteje spregovorijo o čustvih, duševnih stiskah in skrbeh. Vse preveč je še vedno miselnosti, da je treba biti močan. Da nisi možat, če priznaš, da ti je hudo! Pa vsekakor ni tako.


Avtorjevo otroštvo je bilo res kruto. Ne predstavljam si, kako je danes tu, kjer je. A glede na to, da vsi veste, da ne prenesem literarnega jamranja in naslajanja nad trpljenjem drugih, mi je bilo najbolj od vsega všeč to, da avtor ne le, da je preživel. Preživel je s humorjem in optimizmom. In s tem te knjiga pusti po branju.


Priporočam!

LP Ajda

133 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page