top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Predsednikova norost

Za Godlerjevo dramsko delo vem že nekaj časa, pa me nikakor ni pritegnilo. Do otvoritve knjigobežnice v Bohinju, kjer je @godler med drugim predstavil tudi to delo. In zdelo se mi je, da bi znalo biti zabavno, ali pa vsaj poučno - na nek način pač že.


Knjiga št. 69/100

Jure Godler - Predsednikova norost

Ocena: 4/5

Tragikomedija v dveh dejanjih govori o predsedniki republike, Božu Lamprehtu, ki se začne obnašati (še bolj) nenavadno. Vse do točke, ko vendarle dokončno zblazni. K resnosti celotne situacije prav nič ne pripomore dejstvo, da je Slovenija ravno v sporu s Hrvaško v zvezi s slovensko obalo, poleg tega pa ustava ne ponuja dobre rešitve za nastalo situacijo. Kdo lahko nadomešča zblaznelega predsednika? Oziroma, kdaj je predsednik dovolj nor, da je nor preveč?


Dramskih besedil doslej nisem veliko brala, a je branje steklo povsem gladko. Delo je polno črnega humorja, čisto v Godlerjevem stilu, pa tudi političnih in drugih referenc. Humor zagotovo ni za vsakogar, vsekakor pa je izven humorja samega tudi resnejša tematika duševnega zdravja in odgovornosti za najvišje državne funkcije, ko in če pride do težav z duševnim zdravjem.


In seveda, vsaka podobnost z resničnim življenjem je zgolj naključna, ne? Kdo je lep? Kdo je lep? Migajte, miški!


LP Ajda

56 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page