top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Q-R-T Oki sam doma


Danes sem uspela dokončati tale strip. Ko je prispel po pošti pred nekaj meseci, so pri @vigevageknjige_ zraven dodali kartico, na kateri je pisalo: "Kdo si upa brati otroške knjige?" Mišičnjak, ki ga dorisala @risodora_ je zatrjeval, da on si upa, jaz si pa tudi


Knjiga št. 68/100

Ferdinand Lutz - Q-R-T Oki sam doma

Ocena: 4/5


Kurt je res en tak poseben junak. Spoznali smo ga v prvem delu v lanskem letu, kjer smo izvedeli vse o tem, s katerega planeta prihaja, zakaj je prišel na Zemljo in kdo je njegov ljubljenček Oki, ki zna spreminjati obliko. V drugem delu stripovske serije Okija pusti samega doma. Ta vmes zaspi in Kurt je prisiljen čas, ko ne more v stanovanje, porabiti drugače. S sosedo Laro vedno najdeta kaj za početi.


Zelo rada vzamem v roke kak strip, ji je sicer namenjen otrokom, moram pa priznati, da je Q-R-T res namenjen zelo mladim bralcem. Sicer so dogodivščine čisto zabavne, a Akisi npr. je mene, kot odraslo bralko precej bolj zabavala. A to je moj problem! Pač nisem otrok.


Je pa vsekakor tole odličen strip za najmlajše bralce. Izšel je že tretji del in moram ga čim prej prebrat, saj vem, da v razredu že čaka navdušenec nad serijo, ki bo oba dela takoj prebral.


Res sem vesela, da je stripovska produkcija v slovenskem jeziku zadnje čase res precej raznolika, tudi za najmlajše.


LP Ajda

10 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page