top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Radio Ga-ga; Razgaljeni

Lani sem na dogodku ob otvoritvi Bohinjskih potepink, kjer je bil gost @godler izvedela, da njegova bibliografija obsega tudi tole knjigo. Že med dogodkom samim sem skočila na splet, ugotovila, da se knjigo še da kupit in jo tudi takoj naročila. Ker sicer nikdar nisem bila pretirana oboževalka Radia Ga-ga, sem pa sicer poznala njihov humor in predvsem imitacije, me knjiga do zdaj še ni tako zelo pritegnila. Po nenadni smrti Saša Hribarja pa sem se spet spomnila nanjo. Hribar mi je bil kot osebnost bolj všeč, kot njegov stil humorja. Všeč so mi bili njegovi življenjski nazori in zdelo se mi je, da za bo ta knjiga, napisana že kar dolgo časa nazaj, res predstavila v tisti pravi luči, brez sence njegovega prezgodnjega konca življenja.


Knjiga št. 62/100

Jure Godler - Radio Ga-ga; Razgaljeni

Ocena: 3/5V knjigi Jure Godler opisuje svoje začetke v ekipi oddaje Radio Ga-ga, njene člane, ustvarjalni proces, predvsem pa številne anekdote z nastopov in snemanj. Od nastopov v zakotnih vaseh do nastopa v evropskem parlamentu. Od srečanja z Norino Radovan do prometne nezgode pred RTV. Dogodivščin je v knjigi opisano res veliko in vsaka bi bila lahko svoja epizoda kakšne humoristične nanizanke.


Knjiga je izšla leta 2008 in od takrat se je marsikaj spremenilo. Vsi vpleteni so se malce postarali (fotke so kar zabavne), moda se je spremenila (še enkrat: fotke!), Marjan Šarec je vstopil v politiko, predvsem pa se je Jure Godler v tem času uveljavil tudi kot pisatelj. Ravno zaradi slednjega bi lahko ta knjiga ljubitelje njegovih romanov malce razočarala. Zakaj? Ker je ni pisal Jure, ki je pisatelj, ampak Jure, ki je kot komik v super družbi doživel marsikaj in je le to želel deliti z bralci.


Dejstvo je, da to ni knjiga, ki bi bila nek literarni presežek, saj to niti ni njen namen. Odlično pa opravi svojo nalogo: bralcu predstavi ustvarjalni proces za najbolj kultno komično radijsko oddajo pri nas in nam dovoli pokukati za zaveso. Predvsem za oboževalce oddaje je to najbrž res zanimivo branje, saj je bilo tudi zame, čeprav priznam, da Radia Ga-ga nisem poslušala. Morda bi lahko zdaj, po 15 letih od izida, dobila še kakšno nadaljevanje.


LP Ajda


95 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page