top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Smrt v oblakih

Agatha Christie je zagotovo ena od najbolj znanih avtoric. Zdi se mi, da bi kakšno njeno knjigo moral prebrati vsak strasten bralec. V žanru, ki je še dandanes bolj v moški domeni, je kot ženska pisateljica v tistem času orala ledino, njen Hercules Poirot pa je do današnjega časa eden od najslavnejših literarnih detektivov. Smrt v oblakih je prva njena knjiga, ki sem jo prebrala sama.


Knjiga št. 55/100

Agatha Christie - Smrt v oblakih

Ocena: 3/5


Na letalu se zgodi nenavadna smrt in kaj kmalu je jasno, da je bila žrtev umorjena. A umor na majhnem letalu z zelo majhnim številom potnikov, je težko zagrešiti, kot kaže pa še težje raziskati. Po srečnem slučaju je bil eden od enajstih potnikov na letali tudi Hercules Poirot, ki bo zagotovo iz rokava potegnil kakšnega asa in razrešil primer.


Ne bom ovinkarila: stil pisanja vsaj v tem romanu res ni zame. V kolikor priznavam status Agathe Christie, kot pisateljice in izjemne ženske, mi njeno pisanje pač ni bilo všeč. Morda sem izbrala napačen roman za začetek, ali pa bi si morala izbrati kakšno novejšo izdajo... Ne vem, kje je šlo narobe, a kemije med mano in romanom žal ni bilo.


Temu romanu se je zgodilo nekaj, kar v mojih očeh roman pokoplje - nekje na polovici knjige mi ni bilo več mar, kdo je zagrešil umor in niti to, kako ga bodo razrešili. Romanu nisem dala preveč slabe ocene, ker ne morem nikakor reči, da je napisan slabo, ampak tole res ni moj stil.


LP Ajda


PS: V tednih po branju sem govorila s številnimi ljubitelji Agathe Christie in vsi do zadnjega so mi zatrdili, da res nisem izbrala prave knjige in, da tole tudi zanje ni najboljša izbira.

52 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page