top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Soncu naproti

Sama zase večkrat rečem, da sem knjižna pohodnica. Rada se namreč odpravim v gore, na daljinske poti prek držav in kontinentov... A le med stranmi knjig. Izredno rada imam pohodniške romane in po Triglavskih poteh ter Na prepihu, sem se novega romana izpod peresa Sama Ruglja iskreno razveselila.


Knjiga št. 81/100

Samo Rugelj - Soncu naproti

Ocena: 4/5Roman je nastajal med junijem in oktobrom letos, torej je res res zelo svež. Najbrž se Samu in Renati še ni povsem zacelil kakšen žulj (ali pa rana na dlani), preden je bila že na policah knjiga o njunih dogodivščinah. Prvič kapo dol torej že sami ažurnosti in produktivnosti.


Knjiga v večji meri opisuje kratek pobeg zakoncev Rugelj na Kreto tik pred večjim junijskim valom dela. Za dopust si nista izbrala ležanja na plaži, ampak sta se odločila prehoditi približno 70km dolg del pešpoti E4 na zahodnem, bolj divjem in manj znanem delu tega največjega grškega otoka. Pripoved o njuni poti se meša s številnimi zanimivimi dejstvi o zgodovini Krete, pa tudi z mitološkimi pripovedmi s tega otoka.


Roman sem prebrala v enem dnevu. Res ni velik bralni zalogaj, saj je opremljen z lepim številom fotografij, ki dajo bralcu občutek, da je z avtorjem tam, na Kreti, na vročini, nekje na sredini dolge in naporne poti. Priznam, na nekaterih delih sem si že pošteno grizla nohte. Res je neverjetno, kaj človek zmore, pa tudi to, v kakšne zagate se lahko spravimo sami.


Knjiga je polna zanimivih dejstev, dogodivščin s poti in predvsem grškega sonca, ki nam bo v zimskih dneh prišlo še kako prav.


Priporočam vsem ljubiteljem Krete, Grčije in pohodništva!


LP Ajda


75 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page