top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Strange planet

Zagotovo ste kje na internetu že naleteli na vesoljčke, ki življenje na Zemlji doživljajo s svojega zornega kota in pri tem nas, Zemljane, prav imenitno zabavajo. Avtor je kratke stripe zbral v knjigo (no, v več njih...) in jaz sem prvi del počasi prebirala nekje od sredine septembra dalje. Zbirke škratkih stripov so, kot sem že večkrat povedala, knjige, ki jih sicer lahko teoretično prebereš zelo hitro, a, kadar jih bereš tako, kot se zagre, v resnici vzamejo kar nekaj časa. Najbrž tako, kot vse ostalo. Tudi tule lahko kar drvimo skozi knjigo, a ji bomo s tem naredili medvedjo uslugo. Sebi pa tudi, saj lahko takšne vsebine v prevelikih količinah v prekratkem času dosežejo nasprotni učinek; postanejo dolgočasne in ponavljajoče se. No, na srečo sem se jaz knjižice lotila počasi in postopoma in se občasno na glas krohotala.


Knjiga št. 67/100

Nathan W. Pyle - Strange planet

Ocena: 4/5


Za branje te knjige bi rekla, da potrebujemo že malce višji, kot začetniški nivo angleškega jezika. Na drugih dveh slikah lahko vidite način pisanja in vesoljčki opisujejo različne navade na Zemlji s tujkami, manj primernimi besedami in ravno v tem je humoren element teh stripov. Na ta način se od povsem običajnih navad in predmetov toliko oddaljijo, da jih tudi bralec pogleda z drugega zornega kota in včasih se res vprašaš, kako čudaški smo v resnici ljudje na Zemlji.


Meni osebno izredno zabavna zbirka, imam tudi drugi del, Stranger planet, si pa predstavljam, da za vsak okus vendarle ni.


LP Ajda

2 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page