top of page
  • Writer's pictureAjda

Stuff they don't want you to know

Updated: Mar 10

Stuff they don't want you to know je podkast, ki ga poslušam že kar nekaj časa. Pokriva vse mogoče teme, ki se mi zdijo zanimive (kriptidi, paranormalno, teorije zarote, nova odkritja iz narave) in tudi nekaj takšnih, ki me ne zanimajo prav nič (politika, predvsem ameriška, korupcija...). Ko so ustvarjalci podkasta napovedali knjigo z istim naslovom, sem se je zelo razveselila, saj sem pričakovala, da bo to, enako, kot podkast, zadeva polna nekih res odbitih informacij in zanimivosti. Na žalost je knjiga polna informacij, a večinoma iz tiste druge skupine - takšnih, ki me prav nič ne zanimajo.


Knjiga št. 78/100

Ben Bowlin, Matt Frederick in Noel Brown - Stuff they don't want you to know

Ocena: 3/5


Izredno lepo urejena knjiga s čudovitimi ilustraciji na začetku poglavij, je razdeljena na devet poglavij - biološko vojskovanje, eksperimentiranje na ljudeh, nadzor, NLP, propaganda, atentati, skrivne združbe, politična korupcija in droge. Kot vidite, je večina poglavij obarvana politično in gospodarsko, ter se na tak ali drugačen način dotika temeljnih človekovih pravic in svoboščin. Kar bi bilo čisto ok, če ne bi bila knjiga tako zelo... Ameriška. Kakšna pa naj bo, če so avtorji Američani? To mi je bilo že pred branjem jasno, a ker se knjiga dotika zelo zelo specifičnih tematik, je za bralca, ki ne prihaja iz ZDA precej moteče, da za nobeno temo ne poda primera, ki bi se dogajalo izven meja te države. Le pri skrivnih združbah se dotakne nekaj takih, ki so originalno nastale izven ZDA, a dogajanje kar hitro prenese nazaj čez lužo.


Tudi poglavja, ki so me zanimala, npr. neznani leteči predmeti, so po začetnem opisu glavnih videnj in dogodkov hitro postala politično obarvana. In še enkrat, v kolikor imamo vsaj iz serij ali pa iz neke splošne razgledanosti vsaj malo pojma o sestavi ameriške politike, ne vem, če je v poglavju o NLP-jih za neameričana zanimivo politično dogajanje okrog teh pojavov, ne pa pojavi sami.


Izredno lepa knjiga z velikim potencialom, ki pa ga po mojem mnenju ni dosegla. In še en dokaz, po The Butcher and the Wren, da, če nekdo pripravlja dober podkast, ne bo nujno napisal dobre knjige.


LP

Ajda

15 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page