top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Tales from outer suburbia

To čudovito zbirko kratkih zgodb mi je priporočil Jakob J. Kenda in še dobro, saj bi sicer ušla mimo mene. Shaun Tan je sicer priznan avstralski ilustrator, ki je v tej knjigi združil svoj talent za ilustracijo s talentom za pripovedovanje zgodb.


Knjiga št. 40/100

Shaun Tan - Tales from Outer Suburbia

Ocena: 5/5


V knjigi najdemo zgodbe o življenju v čisto navadnem predmestju, ki je istočasno najbolj nenavadno od vseh, ki jih poznate. V zgodbah se srečamo z nasedlimi morskimi bitji več kilometrov stran od obale, z bitji iz drevesnih vej, miniaturnimi študenti na izmenjavi, nevarnimi poročnimi običaji, praznikom, ki ga ni in še čem.


Čeprav me je knjiga navdušila, je istočasno ena od tistih, ki jih je nemogoče opisati. Zgodbe so prismuknjene, čudaške, nenavadne, a marsikatera v svojem nesmislu združuje težave in dileme modernega sveta. Od nesmisla vojn, do kopičenja materialnih dobrin, vlaganja v odnose, sprejemanja drugačnosti... Marsikatero vprašanje današnjega sveta avtor zapakira v simpatično zgodbo, ki je opremljena s čudovitimi ilustraciji pravo umetniško delo.


Tako boste ob branju prišli na svoj račun tudi tisti, ki ste bolj vizualno naravnani. Ilustracije so tako raznolike in posebne, da se jih ne moremo nagledati.


V slovenskem prevodu je knjiga izšla pri @miszalozba


LP Ajda
26 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page