top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Tanka črta


Ko je spomladi k meni prispel komplet knjižnih novosti iz založbe @beletrina in ne glede na to, kako težko težko sem pričakovala zaključek trilogije Irene Svetek, me je v hipu poklicala tale knjiga.Vsi, ki veste o čem govorim na @ajdanaklada_podcast , ste najbrž takoj rekli: ja itak! Nussdorferjeva je bila namreč dolga leta državna tožilka in v svoji najnovejši knjigi se dotika prav tega dela svojega življenja in delovanja.


Knjiga št. 37/100

Vlasta Nussdorfer - Tanka črta

Ocena: 4/5

V knjigi opiše delo tožilca, pravne in druge postopke, razloži določeno terminologijo, potek od kaznivega dejanja do sojenja... Vse to so stvari, ki jih vsi malo poznamo, v resnici pa ne kaj dosti. In tudi sama se pri obravnavi kriminalnih dejanj na podkastu dostikrat vprašam, kako točno kakšna stvar poteka v Sloveniji, saj obravnavam skoraj izključno tuje primere. No, v tej knjigi sem izvedela ogromno uporabnega.


Poleg opisa svojega dela, opisuje tudi (še) malce manj prijeten del poklica državnega tožilca in sicer ogled krajev kaznivih dejanj. Določeni opisi so dokaj nazorni, a na to mora biti bralec te knjige pač pripravljen.


Meni je bila knjiga izredno všeč. Je hitro berljiva, zelo dostopno napisana in polna koristnih informacij, sploh za študente ved, ki jih obravnava. Toplo priporočam pa tudi vsem, ki jih ta tematika zanima. Meni je dala res veliko.


LP Ajda

17 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page