top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Temina

Libby Day je v najzgodnejšem otroštvu doživela nepredstavljivo travmo. V eni usodni noči je izgubila praktično celo družino. Mama in sestri so namreč umrle v morilskem pohodu, ki ga je zagrešil njen brat Ben. Libby je edini uspelo zbežati. Napada ni videla, je pa slišala glasove in na podlagi le teh pričala proti bratu, ki zdaj prestaja dosmrtno zaporno kazen. O pravičnosti le te se Libby ni zmogla spraševati; dovolj je imela opravka z lastnimi demoni, ki ji ne pustijo živeti, čeprav je preživela. A finančna stiska jo prisili v raziskovanje resnice in soočenje s preteklostjo.


Knjiga št. 53/100

Gillian Flynn - Temina

Ocena: 4/5


Brez dvoma je Gillian Flynn ena tistih avtorjev, ki jim uspe napisati psihološke trilerje v pravem pomenu besede - takšne, ki pogledajo daleč prek vprašanja kdo je zagrešil kakšen zločin. Tudi tokrat smo se z zločinom pravzaprav srečali v času, ko je istočasno že zdavnaj mimo, a je zaradi posledic, ki jih ima Libby še kako živ. Poglobimo se v najtemnejše kotičke človeške duše, v najosnovnejšo, najbolj surovo pokvarjenost in sebičnost. Predvsem pa smo priča temu, koliko novega gorja lahko povzroči neka travma.


Ne bom trdila, da je bil to moj najljubši triler vseh časov, a zelo cenim to kar predstavlja. To zagotovo ni knjiga za tiste, ki želite hitro dogajanje, tempo, ampak za tiste, ki ste pripravljeni na glavo skočiti v vso travmo, ki jo rodi nasilje.


Enako kot pri Ostrini se mi je tudi ta roman do prve polovice precej vlekel, sem pa potem praktično požrla drugo polovico. Avtorica je res dodobra raziskala temo o kateri piše in to se v romanu vsekakor pozna. Bi pa morda želela, da se malce bolj poglobi v t.i.sa tanic panic, ki je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja obsedla ruralne dele ZDA. Za vse, ki poznate West Memphis Three primer to ni nič novega. V veliko aspektih me je primer iz knjige spomnil na tistega, resničnega.


Skratka dober roman, priporočam ga vsem, ki vas je zgoraj napisano pritegnilo, za ljubitelje hitreje odbijajočih se "whodunnit" stil kriminalk pa morda tole vendarle ni prava izbira.


LP Ajda

53 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page