top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: The Christmas Pig - Božični pujs

Ko sem izvedela, da je izšla nova otroška knjiga izpod peresa avtorice serije Harry Potter in še z božično tematiko, sem takoj pomislila na očiten marketinški prijem in "money grab." Očitno je bilo oboje uspešno, saj sem tudi jaz nasedla 😂Celo tako zelo, da sem knjigo kupila že v izvirniku, čeprav je v prevodu izšla pri založbi Mladinska knjiga praktično istočasno.


Knjiga št. 69/70

J.K. Rowling - The Christmas Pig

Ocena: 3,5/5


Zgodba govori o Jacku, ki tik pred božičem izgubi svojega starega, oguljenega plišastega pujsa. Kupijo mu enakega, a novega, a Jack se z nadomestkom ne sprijazni in Božični pujs se mu odloči pomagati. Skupaj se odpravita v deželo izgubljenih stvari, kjer stanujejo vse reči, ki jih ljudje izgubijo. No, zdaj vsaj vem, kam gredo vse tiste nogavice in gumice za lase...


Čisto ok otroška knjiga, z boleče počasnim začetkom. Do prihoda v deželo izgubljenih stvari sem se skozi knjigo komaj prebijala. Nato pa je Rowlingova potegnila iz rokava svojega največjega asa - ustvarila je prepričljiv domišljijski svet, ki bralca povsem posrka vase. V na videz preprosto in malce hecno zgodbo je vpletla tudi nemalo naukov glede tega, kakšen odnos imamo do stvari in kako bi z njimi morali početi. Proti koncu se mi je sicer zdel celoten koncept že malce prezasičen in bi lahko končali malce prej, a vseeno dokaj prijetno branje. Poleg tega je knjiga v izvirniku res čudovita, saj pod ovitkom skriva res lepo naslovnico.Si pa nalijmo čistega vina: čeprav je pravljica prijetna, bi brez podpisa slavne avtorice zagotovo obstala v predalu kakšnega založnika. Tule je zadevo vendarle prodalo ime in ne ideja sama.


LP Ajda

177 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page