top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: The Garden of small Beginnings


Ko je @barbralka na eno od prvih kav s knjigo prinesla tole knjižico, so se nam najbrž vsem zasvetile oči zaradi lepe naslovnice. Barbarina krasna predstavitev pa je vsaj meni roman prikupila do te mere, da sem ga kar na licu mesta naročila. In kot nalašč je prišla knjiga prav aprilu, ko smo v Nakladaratonu brali knjige z vrtnarjenjem v naslovu.


Knjiga št. 27/100

Abbi Waxman - The Garden of small Beginnings

Ocena: 4/5


Lillian je mama dveh hčerk, ki je tri leta nazaj v prometni nesreči izgubila moža. Dan je umrl praktično na domačem dvorišču in Lilli si od izgube še ni opomogla. Ujeta v svoje žalovanje, živi iz dneva v dan in je gluha za pozive svoje sestre Rachel, da naj gre vendarle naprej s svojim življenjem. Po poklicu ilustratorka, prejme novo delovno nalogo: ilustrirala bo obsežno knjigo o gojenju zelenjave in, da bo res dobro poznala subjekt svojega dela, jo služba pošlje na tečaj vrtnarjenja. Ker je to prva zanimiva dogodivščina po dolgem času, se odloči na tečaj s seboj vzeti še sestro in hčerki. Kdo bi si mislil, da ji bo tečaj prinesel še kaj drugega, poleg vrtnarskega znanja. Predvsem krog novih in povsem odštekanih prijateljev.


Sama nisem velika ljubiteljica romanc in brez Barbarinega opisa bi knjigo po krivem ocenila za neko pocukrano, idealistično zgodbico. A ta roman je vse prej, kot to. Sicer poln lahkotnega humorja, se dotakne precej resnejših tem, kot je vdovstvo, žalovanje, ločitev, tudi nezvestoba, samohranilstvo... Predvsem pa tematike življenja po izgubi. Dajanja samemu sebi dovoljenje, da si lahko spet srečen. Zgodba ni ena tistih, kjer se glavni junak čudežno spremeni, se mu naenkrat odprejo nebesa in je v hipu povsem srečen, vse težko pa je pozabljeno. Kot pravi naslov, knjiga govori o malih stvareh, ki predstavljajo nove začetke. In četudi je v romanu tudi nekaj romance, je ta zelo zelo postranskega pomena.


Prijetno sem presenečena nad tem romanom, saj je ne le čisto izven moje come udobja, ampak sem se ob njem tudi prav imenitno zabavala. Roman ti istočasno vzbudi željo po brskanju po zemlji in po spoznavanju novih ljudi, povsem različnih in z vseh vetrov, a istočasno popolnih v svoji drugačnosti. In pozor, v knjigi je tudi cel kup vrtnarskih nasvetov!


LP

Ajda

29 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page