top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Through the Woods

Čeprav s srhljivo literaturo mnogi povezujejo mesec oktober, je zame primeren čas za branje takšnih knjig v resnici celotno obdobje tam nekje od oktobra pa do konca januarja. Z izjemo veselega decembra morda, se mi zdijo temačni, vlažni in hladni dnevi popolni za srhljivo potovanje skozi knjigo. In ta knjiga je za takšno pustolovščino popolna.


Knjiga št. 83/100

Emily Carroll - Through the Woods

Ocena: 4/5


Knjiga je zbirka kratkih zgodb v obliki risoromana. Nima običajne stripovske forme z oblački, ampak se v knjigi prepletajo posamezne ilustracije, besedilo, skratka zelo svobodna in razgibana forma, ki pa odlično uokviri zgodbe, ki jih pripoveduje. Kar se tiče vsebine bi jo postavila nekje med Svetlanine Baladne pravljice in The Sister who ate her Brothers (Jen Campbell). Zgodbe so srhljive, fantazijske, paranormalne, jim pa za razliko od zgoraj omenjenih dveh del večkrat manjka nekaj zaključka ali pa vsaj zaključka, ki bi bolje osmislil vsebino. Verjamem, da smisel in logika pri žanru srhljivk velikokrat nimata česa iskati, a vseeno sem v tej knjigi kar nekajkrat pomislila: Ja in? Če bi imele zgodbe malce več smisla in zaključka, bi bil tudi njihov učinek na bralca večji.


A kljub vsemu, kar me je morda zmotilo, je to še ena od tistih knjig, ki je neverjetno lepa z vidika umetnosti same. Ilustracije so res žive in dajo bralcu občutek, da se tudi sam znajde v zgodbi, skupaj z njenimi liki. Bralca navda z občutkom tesnobe, kakršno pri tem žanru na nek način tudi pričakujemo.


To je še ena od knjig, ki jih bom kazala vsem, saj jo enostavno moraš videti v živo.


Med sprehodi po gozdu pa le previdno! Nikoli ne veste, kaj se tam skriva!


LP Ajda

16 views0 comments

Recent Posts

See All

Σχόλια


bottom of page