top of page
  • Writer's pictureAjda

Recenzija: Ujetnica pragozda

Knjiga je pritegnila mojo pozornost prvič, ko sem izvedela zanjo. Čeprav sama nikdar ne bi stopila na takšno pot, rada živim skozi pripovedi popotnic in popotnikov, ki si izberejo tak način življenja. V knjigi nam avtorica pripoveduje o svojih izkušnjah, ki jih je pridobila na poti po svetu, predvsem pa o bivanju med Indijanci in o njihovih načinih uglaševanja našega duha, misli in telesa z naravo in tudi čim višjim.


Knjiga št. 72

Katja Brvar - Ujetnica pragozda

Ocena: 4/5


Všeč mi je, da knjiga ni zgolj pozitivno naravnana. V njej se ne cedita mleko in med in avtorica na svoji poti ni imela le prijetnih izkušenj. Opisuje tudi izkušnje s slabimi ljudmi, s paranormalnim, s stvarmi, ki so bile skoraj prevelike in pretežke zanjo. In všeč mi je tudi sporočilo knjige - da je življenje spekter vseh čustev, ne le pozitivnih. Tega se mi zdi, da je v zadnjem času vse premalo. Ljudje se gibamo od popolne melanholije pa do prisiljene pozitivnosti in toksičnega "good vibes only" mind set-a. Življenje vendarle niso le pozitivne vibracije in s tem se je potrebno soočiti.


Katja je v knjigi dovolila vpogled v svoje najintimnejše dele duše, za kar je potrebno mnogo poguma in za to ji vse priznanje.

Na koncu knjige avtorica pove, da je bila sama dokaj presenečena nad idejo o pisanju knjige, saj ji pisanje nikoli ni šlo. Ker veste, da sem vedno iskrena, moram tudi sama priznati, da sem med branjem zaslutila, da pisanje vendarle ni eden od glavnih talentov, ki jih avtorica v življenju živi in z njimi ustvarja. Vidi se, da se je zelo zelo potrudila bralcu dostaviti res dober in kvaliteten izdelek. Sploh, ko gre za prvenec, se mi zdi, da morda avtorji v tem trudu na trenutke pretiravajo; predvsem s pridevniki, prispodobami, dodatnim zelo liričnim opisovanjem situacij. Kakšna besedna zveza je zato včasih zazvenela malce nerodno, sem in tja se prikrade kakšna napaka, ampak vse to zlahka oprostim avtorju, ki ima kaj povedati!


Nekdo mi je pred kratkim rekel, da moramo ločiti med pisatelji in pripovedovalci zgodb in menim, da Katja niti nima cilja postati pisateljica kot taka, je pa odlična pripovedovalka zgodb! In zgodba, ki nam jo je v knjigi predala je tako izjemna, da z lahkoto spregledaš kakšno besedno zvezo, ki bi jo kdo morda obrnil drugače.

Odličen prvenec in odličen samozaložniški izdelek, ki je krasen tudi s tehničnega in oblikovnega vidika. Saj vemo, da vedno opazim tudi prelom, postavitev, razmak med vrsticami, kajne? :D Tečka, saj vem! Ampak delo je tehnično dovršeno in tudi soft touch papir na platnici in prijetna vezava delata bralno izkušnjo še bolj krasno.


Hvala založbi Primus za recenzijski izvod, avtorici pa vse pohvale; za ta izdelek, za iskrenost in zvestobo sami sebi!


LP

Ajda
Ali pa direktno pri avtorici tule: https://www.izveniluzije.com/knjiga


363 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page