top of page
  • Writer's pictureAjda

Založbe se predstavijo: Mladinska knjiga

Tokrat se v rubriki Založbe se predstavijo predstavi ena najstarejših in predvsem največja založba v državi. Mladinska knjiga s širokim izborom knjig, ki jih izdaja skrbi za to, da pri njih vsak najde nekaj zase. Zagotovo je na mojih policah največ prav njihovih knjig - od otroških, do odraslih. Tole pa so povedali o sebi.

Kako dolgo že delujete?

76 let.


Kakšna je vizija vaše založbe?

V Mladinski knjigi že več kot tričetrt stoletja povezujemo ljudi s svetom branja, znanja, navdiha, ustvarjalnosti ter užitka pri delu. Z bralci živimo vsak dan, vse življenje, doma, v šoli in službi. Prepoznavamo ustvarjalne talente in jih razvijamo. Ustvarjamo nove oblike vsebin in najsodobnejše načine učenja. Z vsem, kar ustvarjamo, želimo bogatiti življenje posameznikov in slovensko kulturo.

Na kakšen način izbirate knjige, ki jih izdate?

Knjižni program izbirajo uredniki, ki vsak na svojem področju š široko razgledanostjo, strokovnim pristopom, posebnimi kompetencami, ustvarjalno iskrivostjo in veliko predanostjo priskrbijo najboljše, kar je mogoče, za vse starosti in najrazličnejše bralske okuse.


Koliko knjig na leto približno izdate?

Pri Mladinski knjigi na leto izide od 250 do 300 novih naslovov.


Na kaj ste pri svojem delu najbolj ponosni?

Na več kot 120 milijonov izdanih knjig, ob katerih so rasle in še rastejo generacije.


Kaj bi si želeli za prihodnost slovenskega knjižnega trga?

Čim več zadovoljnih bralcev in obiskovalcev knjigarn.


Imate morda pisarniško maskoto, ljubljenčka?

Naša hiša je velika, zato je tudi takih in drugačnih maskot več, najraje pa imamo velike lutke slovenskih otroških junakov: Mačka Murija, Muce Copatarice in drugih, ki tudi pridno obiskujejo otroke po vsej državi.

Iz založbe Mladinska knjiga prihaja kar nekaj recenzij na mojem blogu in povezave do njih prilagam, da morda najdete predlog za naslednje branje:


Na instagramu pa poteka nagradna igra. Preverite!

LP Ajda

76 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page